Groninger Près le But wint zomertoernooi HPC

UITHUIZERMEEDEN – Zaterdag 3 augustus organiseerde de Hefshuister Petanque Club (HPC) haar jaarlijkse Zomertoernooi. Maar liefst 40 doubletten/80 spelers uit het hele Noorden hadden zich hiervoor opgegeven.

Om 10.00 uur precies opende voorzitter Jan de Vries samen met wethouder Harmannus Blok van de gemeente Het Hogeland het toernooi. De wethouder bracht een fraaie wisselbeker mee aangeboden door de gemeente. Het is de bedoeling dat het toernooi gaat uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend gebeuren waarin wordt gestreden om het open kampioenschap van de gemeente Het Hogeland.

Secretaris Anko Sterenberg met de wisselbokaal

Na een fris begin, werd het met het zonnetje erbij al snel een heerlijke jeu de boules dag waarin weer van alles te beleven was. De finales leverden het nodige spektakel op compleet met een barrage om de de 2e en 3e prijs. In iedere poule waren er vleesprijzen te winnen, waar fanatiek maar sportief om werd gestreden. Aan het eind van de dag kon de wedstrijdleiding de balans opmaken en de prijswinnaars bekend maken:

1 Piet Bel/ Rieks Hamhuis (PLB 2) 4 winst 39+

2 Doede Rijploeg/ Bé Gorter (PLB) 4 winst 33+

3 Neeltje van den Berg/ Hennie Huizingh (PLB 1) 4 winst 33+

 

Reacties