Artemissers lopen in Duitsland en op Vlieland

Jan Vos (r) over de meet op Vlieland
Foto:

WINSUM – Leden van de Winsumer loopgroep Artemis waren het afgelopen weekend actief in het Duitse Jemgum en op het waddeneiland Vlieland.

Met een tweede plaats voor Garco van den Berg (Uithuizen) bij de mannen 50+ en een derde plaats voor Arjen Kwint (Loppersum) bij de mannen 45+, beiden op de 10.3 kilometer en een vierde plaats voor Bert Hulsing (Groningen) bij de mannen 60+ op de 20.3 kilometer kwam Artemis afgelopen vrijdagavond in het Duitse Jemgum uitstekend voor de dag.

In Jemgum, vlak over de grens, bij Bad Nieuweschans rechtdoor en bij de Emstunnel linksaf, organiseerde Lauftreff SV Ems Jemgum voor de 19e keer de Müggenmarktlauf met keuze uit de afstanden 5.3, 10.3 en 20.3 kilometer. Deze loop, die vrijdagavond totaal 300 deelnemers trok, staat bekend om zijn uitstekende organisatie, waarbij Kuchen, Bratwurst und Bier uiteraard niet ontbreken. Menig Artemisser heeft hier in de loop der jaren aan een van de afstanden deelgenomen. Het parcours van 5.3 kilometer met start en finish op het voetbalveld ging door de straten van het dorp Jemgum met heel veel bochten en over een kilometerslange asfaltweg langs de dijk van de Ems. Een hoge luchtvochtigheid maakte het de deelnemers niet gemakkelijk.

Artemis was bij de oosterburen met drie leden vertegenwoordigd, waarvan er twee meededen aan de 10.3 kilometer. Garco van den Berg noteerde bij de mannen 50+ een tijd van 44.17 minuten en behaalde hiermee een keurige tweede plaats. Arjen Kwint werd verdienstelijk derde bij de mannen 45+ in 46.34 minuten. Bij de 48 mannen overall werden Garco en Arjen respectievelijk zesde en tiende. Bert Hulsing startte op de 20.3 kilometer. Zijn tijd van 1.56.16 uur was goed voor een nette vierde plaats bij de mannen 60+ en een 20e plaats bij de mannen overall. Alle deelnemers ontvingen als herinnering een Urkunde.

VLIELAND

Op Vlieland werd zondag de Stortemelk Halve Marathon met keuze uit de afstanden 5, 10 en 21.1 kilometer gehouden. Het evenement was met totaal 925 deelnemers al tijden uitverkocht. Naast het gegeven dat met name de halve marathon door het geaccidenteerde parcours als zwaar bekend staat, werd dit nog eens versterkt door een harde zuidwesten wind kracht 6. Kortom het was zwoegen voor de deelnemers.

Artemis was op het Waddeneiland met drie leden aanwezig. Op de halve marathon liep Willem Hofman uit Winsum een tijd van 1.49.59 uur, goed voor een 21e plaats bij de mannen 40+. “Eerst in colonne tegen de harde wind in tot het Posthuys. Weinig zicht en daardoor gevallen. Voor de wind versnellen om met succes onder de 1.50.00 uur te blijven”, aldus de Winsumer. Op dezelfde afstand kwam Peter van Ooijen uit Warfhuizen na 2.09.01 uur binnen en verbeterede zijn persoonlijk record op deze afstand met 4.33 minuten.  Hij werd met deze tijd 25e bij de mannen 60+.

Jan Vos uit Uithuizen maakte voor het eerst na tien maanden ongemak zijn rentree op de 10 kilometer. Hij noteerde als 66e bij de mannen overall een keurige tijd van 51.28 minuten en was hiermee zeer tevreden.

Reacties