Twee ereplaatsen voor Artemis in Bommen Berendloop

Grietje Dijkmans onderweg naar goede klassering
Foto: Herman Rinket

GRONINGEN – Met een tweede plaats bij de vrouwen 60+ voor Jeannet Bakema uit Loppersum op de 4 mijl en een derde plaats bij de vrouwen 50+ voor Grietje Dijkmans uit Winsum op de 10 kilometer kwam Artemis zondagmorgen in de warme Bommen Berendloop goed voor de dag.

De 17e editie van deze loop trok ondanks het warme weer totaal 800 deelnemers, waaronder een honderdtal jeuglopers, naar de atletiekbaan in het Stadspark van Groningen. Groningen Atletiek, bijgestaan door vele vrijwilligers, stond weer garant voor een uitstekende organisatie. Door de voorspelde hitte was de halve marathon al tijdig van het programma geschrapt. Een verstandig besluit. In de plaats van de geplande halve marathon werd er naast de al bestaande 10 kilometer voor de recreanten en 10 kilometer voor wedstrijdlopers, meetellend voor de klassementen van het Loopcircuit Noord-Groningen, ingevoerd. Verder werd het aantal drinkposten onderweg uitgebreid.

De routes van de 4 mijl en de tien kilometer met start en finish op de atletiekbaan volgden het Stadspark en het prachtige natuurgebied `De Onlanden`. Artemis telde vijf deelnemers op de 10 kilometer en een op de 4 mijl. Door de hitte waren snelle tijden niet aan de orde. De deelnemers werd door de organisatie op het hart gedrukt om optimaal gebruik te maken van de drinkposten. Er werd hiervan dan ook dankbaar gebruik gemaakt.

Van de vijf Artemissers op de 10 kilometer was Wim Ammeraal uit Leens de rapste. Zijn 47.55 minuten bracht hem bij de wedstrijdlopers op een tiende plaats bij de mannen 50+. De Bafloër Rene Hartlief slaagde in zijn streven om onder de 50 minuten te blijven. Voor hem werd als zevende bij de mannen 40+ een tijd van 49.39 minuten opgenomen. De in de laatste maanden in vele wedstrijden actieve Bert Hulsing uit Groningen werd met een tijd van 58.31 minuten tiende bij de mannen 60+.

Grietje Dijkmans uit Winsum behaalde bij de vrouwen 50+ een keurige derde plaats in 1.02.30 uur.

Haar plaatsgenoot Elizabeth Hofman kwam, na uitgebreid bij alle drinkposten te hebben stilgestaan, binnen na 1.08.31 uur. Hiermee werd ze 29e bij de vrouwen 40 plus. Jeannet Bakema tenslotte startte met succes op de 4 mijl. Haar tijd van 37.09 minuten was goed voor een keurige tweede plaats bij de vrouwen 60 plus.

Reacties