Corenos hoopt snel terug te keren naar de 4e klasse

Marco Pessiwarissa (Corenos)
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – In aanloop naar de start van de competitie – het weekend van 21/22 september – zijn de trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomende in de standaardklasse allen dezelfde vragen voorgelegd, waarop ze antwoord geven. Marco Pessiwarissa – hij was jarenlang als trainer actief binnen voetbalvereniging Helpman – is bezig aan z’n tweede jaar bij Corenos in Roodeschool. De 45-jarige oefenmeester uit Groningen trapt af. 

Vertrokken spelers

Aalderd Duinkerken is gestopt, Nico de Vries is gestopt vanwege zijn trainerschap bij Winsum JO19-1. Christiaan Buntjer is gestopt vanwege een schouderblessure.

Nieuwe spelers

Migel van Gennip (v.v. Poolster) en Enno Braam (De Heracliden)

Breedte van de selectie

Wij hebben momenteel 34 spelers voor de selectie staan. Dat is het 1e en 2e elftal samen. Wij trainen ook gezamenlijk als één groep. Dat werpt zijn vruchten af op de trainingen, waarbij we gemiddeld met 24 spelers op het trainingsveld staan.

Doelstelling voor dit seizoen

Wij hebben onze doelstellingen voor het nieuwe seizoen nog niet besproken binnen de selectie. Dit doen we meestal na de voorbereidingsperiode. Het liefst willen wij natuurlijk zo snel mogelijk weer terugkeren in de 4e Klasse, maar we zijn realistisch! We hebben een hele jonge selectie, waar nog behoorlijk wat rek in zit. We hebben de afgelopen jaren alleen maar tegen degradatie gespeeld. Nu wij in de 5e Klasse terecht zijn gekomen, zouden we bovenin mee willen draaien en wie weet zit er dan voor ons nog een periodetitel in.

Kampioenskandidaat

Poeh, lastig te zeggen. Ik denk dat Groninger Boys en Zeester een rol van betekenis gaan spelen. Maar dat zijn denk ik ook ploegen die het veelal van een aantal individuele spelers moeten gaan hebben. De ervaring leert dat met name de Groningse ploegen het lastig zullen gaan krijgen tegen de clubs uit de regio.  Ik hoop in ieder geval op een hele spannende competitie met een aantal leuke derby’s.

Wil je nog iets kwijt

Ik ben nu aan mijn tweede seizoen bezig bij Corenos, waar ik het enorm naar mijn zin heb. De saamhorigheid en de mentaliteit spreekt mij enorm aan. Daarnaast krijg ik als trainer enorm veel energie van deze club. Deze selectie bezit veel talent. En ik hoop dat wij ons in deze klasse verder kunnen ontwikkelen. Ondanks dat we vorig seizoen 14 punten hebben gepakt tegen de bovenste vijf ploegen, wisten wij ons niet te handhaven. Hopelijk dat wij nu weer de lijn omhoog vinden.

 

Reacties