Lastige start DWA/Argo in 2de klasse

Foto: Archief HN

WINSUM – Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe veldseizoen voor de korfballers van DWA/Argo. De ploeg komt na het kampioenschap vorig seizoen uit in de tweede klasse.

Zaterdag werd gelijk gestart met een derby, want Hoogkerk kwam op bezoek bij DWA/Argo in Winsum. Na een ruststand van 8-11 in het voordeel van het uit de eerste klasse gedegradeerde Hoogkerk, wist die ploeg aan het langste eind te trekken en te winnen met 12-20.

Er waren zaterdag een paar wijzigingen binnen de basisacht van trainer-coach André Pettinga. Door een langdurige polsblessure van Natasja Schuuring, vervangt Yarin Smedema haar. Ook Gert-Jan Stulp behoort tegenwoordig tot de basisacht. Hij neemt de plaats in van Benjamin Pestoor die heeft aangegeven even een stap terug te willen doen.

Hoogkerk wist de score te openen en in de eerste fase werd er aan beide kanten weinig gescoord.  De stand liep van 0-2, naar 2-2, en van 2-3 naar 5-5. Een spannende eerste fase voor beide ploegen. DWA/Argo moest aansluiting houden, anders had het meer moeite om bij te blijven. Na een stand van 5-7, wist Hoogkerk uit te lopen naar 6-10 en uiteindelijk bij het rustsignaal stond de ruststand op 8-11. In principe nog niets aan de hand voor DWA/Argo die op dat moment een achterstand heeft om weg te werken. Doelpunten uit de eerste helft kwamen uit handen van: Yarin Smedema (2x), Karen Oostmeijer, Sam Pestoor, Lisette Hamminga (2x), Tom van der Laan en Gert-Jan Stulp.

Na de rust, was het Hoogkerk die het gat van de korf aldoor vond en de kansen goed wist af te ronden. De stand liep namelijk uit tot 8-16 en DWA/Argo kon niet meer bijbenen met de scores. DWA/Argo had zichtbaar moeite met het afronden van haar kansen, waar Hoogkerk deze juist wel wist af te ronden. Dit was in de wedstrijd een duidelijk zichtbaar verschil tussen deze twee ploegen. Een ploeg die van ver bovenaf kwam, en een ploeg die net omhoog komt.  Lisette Hamminga wist de 9-16 te scoren en Nick Brandsma maakte voor zijn ploeg de laatste drie treffers. Dit was helaas te weinig om uit dit duel punten te behalen. Een wedstrijd waar op teruggekeken kan worden en van geleerd kan worden.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3x), Lisette Hamminga (3x), Yarin Smedema (2x), Tom van der Laan (1x), Sam Pestoor (1x), Karen Oostmeijer (1x), Gert-Jan Stulp (1x)

Volgende week zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij Noordenveld. Dit duel zal om 15:30 uur van start gaan in Roden.

Reacties

article
145281
WINSUM – Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe veldseizoen voor de korfballers van
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190908/lastige-start-dwa-argo-in-2de-klasse/
2019-09-08T23:53:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/09/08235248/Veldkorfbal-uitgelicht.jpg
Nieuws, Sport