Met veel plezier punten proberen te pakken

Jur Smit (VV Warffum)
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – In aanloop naar de start van de competitie – het weekend van 21/22 september – zijn de trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomende in de standaardklasse allen dezelfde vragen voorgelegd, waarop ze antwoord geven. Jur Smit – al jarenlang een bekend gezicht op de noordelijke amateurvelden – was de afgelopen drie seizoenen trainer van Noordpool UFC, waar hij op een vervelende manier vroegtijdig vertrok, lees hier. De 58-jarige Winsumer is de nieuwe trainer van Warffum, dat na 100 jaar zondagvoetbal nu z’n hoofdmacht op de zaterdag laat spelen. Hij is de tweede oefenmeester in rij die spreekt.  

Vertrokken spelers

Patrik Pieterman en Juan Bello studeren en werken ’s zaterdags.

Nieuwe spelers

Cedric Schuiling (vv Winsum)

Breedte van de selectie

We beschikken over ongeveer 35 spelers voor 2 teams, we trainen gezamenlijk op de dinsdag en de donderdag. Van deze groep zijn ongeveer 20 man die in aanmerking komen voor een plekje in het eerste elftal.

Doelstelling voor dit seizoen

Aangezien dit het eerste seizoen is in het zaterdagvoetbal is het even afwachten hoe men zich hierin gaat aanpassen. Naar mijn mening is het zaterdagvoetbal toch van iets hoger niveau dan het zondagvoetbal. Onze doelstelling is – net als onze tegenstanders – om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en heel veel plezier te hebben.

Kampioenskandidaat

Laat ik voorop te stellen dat we in een geweldige competitie spelen. Mooie derby’s met heel veel goeie ploegen, die allemaal een stapje hogerop willen. Als je op basis van namen afgaat dan is Groninger Boys natuurlijk favoriet om met de hoofdprijs aan de haal te gaan, maar je moet een aantal ploegen niet gaan onderschatten. Zij geven zich niet zomaar gewonnen en zullen hen het vuur na aan de schenen willen leggen om zolang mogelijk mee te blijven doen voor de prijzen. Voor de periodekampioenschappen zijn er wat mij betreft dan ook wel 6 ploegen die hiervoor in aanmerking komen. Wat dat betreft gaan we een geweldige competitie tegemoet.

Wil je nog iets kwijt

We spelen onze eerste wedstrijd in het zaterdagvoetbal thuis tegen Ezinge, hier wordt door de club extra aandacht aan geschonken. Tevens wordt onze nieuwe hoofdsponsor (Hairpoint) gepresenteerd. Zou leuk zijn als de lokale media hier ook wat aandacht aan zou schenken, ze zijn namelijk van harte welkom.

Ook zou ik onze tegenstanders in onze competitie heel veel succes willen toewensen en hoop ik dat we een geweldige strijd met elkaar aangaan, om aan het eind te zien wie er met de prijzen vandoor is gegaan.

Reacties

article
145192
HET HOGELAND – In aanloop naar de start van de competitie – het weekend van
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190909/met-veel-plezier-punten-proberen-te-pakken/
2019-09-09T00:20:13+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/09/08124145/Jur-Smit-2.jpg
Sport