Blij met Groningse klasse

Marinus Siekman (Zeester)
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – In aanloop naar de start van de competitie – het weekend van 21/22 september – zijn de trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomende in de standaardklasse allen dezelfde vragen voorgelegd, waarop ze antwoord geven. De vijfde trainer die aan het woord komt is de 56-jarige stadjer Marinus Siekman. Hij is al jaren actief als voetbaltrainer en verliet twee jaar geleden FVV om aan de slag te gaan bij Zeester. Hij begint dus aan z’n derde seizoen in Zoutkamp. 

Vertrokken spelers

Jelte Toxopeus (Kloosterburen)

Nieuwe spelers

Voornamelijk overkomende A-junioren (JO19)

Breedte van de selectie

Is wel erg krap (blessures). Toch hebben wij de selectie in de voorbereiding opgesplitst in twee groepen, maar gaan dit binnenkort herzien. Omdat er veel jeugdspelers over kwamen heeft Zeester een tweede trainer – Dylan Smit – aangesteld en dat is iets waar ik heel content mee ben. Dylan Smit liep vorig seizoen stage bij de club en daardoor is er een goede band ontstaan tussen ons tweeën.

Doelstelling voor dit seizoen

Nog niet besproken binnen de groep, maar kan ik heel kort over zijn: zo hoog mogelijk eindigen en kijken of we weer voor een prijs kunnen gaan. In elk geval blij dat we – bij herzien van de KNVB – ingedeeld zijn in deze Groningse 5e klasse en niet Friesland in hoeven. Veel leuker voor de regio, gezien de derby’s.

Kampioenskandidaat

Geen idee, wil daar geen uitspraken over doen, want daar komen een stuk of vijf verenigingen voor in aanmerking. En het is altijd afhankelijk van heel veel factoren, o.a. blessures, schorsingen en de factor geluk.

Wil je nog iets kwijt

Hopelijk kunnen we er samen weer – net als het afgelopen jaar – een fantastisch seizoen van maken en afsluiten met een prijs voor deze fantastische vereniging. En dat er weer een aantal spelers zich kunnen doorontwikkelen, zoals het afgelopen seizoen ook het geval was. Ik heb daar alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen en zie dan ook een rooskleurige toekomst voor VV Zeester in het verschiet.

Reacties