Ontwikkelen van spelers belangrijkste doelstelling

Klaas van der Ploeg (VV Eenrum)
Klaas van der Ploeg (VV Eenrum)
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – In aanloop naar de start van de competitie – het weekend van 21/22 september – zijn de trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomende in de standaardklasse allen dezelfde vragen voorgelegd, waarop ze antwoord geven. De zesde trainer die aan het woord komt is Klaas van der Ploeg. Hij moest een paar jaar geleden – in dienst van FC LEO – om gezondheidsredenen z’n trainersactiviteiten staken. Nadat hij was hersteld pakte hij de draad vorig jaar weer op bij vv Winsum 3. Echter, toen VV Eenrum een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2019-2010 zocht reageerde de 57-jarige Winsumer direct en al voor de jaarwisseling waren de handen geschud. 

Vertrokken spelers

Anton Brontsema (gestopt), Siebrand Solinger (trainer/speler Groen Geel, zo), Mattheus Nubé (Groen Geel, zo), Lammert Brinkhuizen (SIOS) en David Albert Villalta (vv Winsum).

Nieuwe spelers

Alex Plat (Sterrenwijk-Utrecht), Quincy Dijkstra. (vv Winsum)

Breedte van de selectie

De 1e selectie bestaat uit 15 spelers, welke op dinsdag trainen. Voor de training op donderdag zijn vanuit de 2e selectie 4 spelers toegevoegd aan de 1e selectie.

Doelstelling voor dit seizoen

De eerste 3 van de vijf genoemde spelers die zijn gestopt/vertrokken hadden vele jaren ervaring in Eenrum 1 en ook Brinkhuizen loopt ook al jaren mee in het seniorenvoetbal. Daarnaast was de jonge Villalta het afgelopen seizoen goed voor veel doelpunten. Dat is nu nog niet zomaar te vervangen. De huidige selectie is vooral jong waarvan 7 spelers tussen 16 en 20 jaar zijn. Met deze nieuwe samengestelde selectie is het ontwikkelen van spelers de belangrijkste doelstelling,  Zoeken naar goede bezetting van de posities en speelwijze (tactiek) is een proces dat nog vele weken/maanden nodig heeft.

Kampioenskandidaat

Ik heb nog geen zicht op de kwaliteiten van onze tegenstanders. Kan er dus weinig, eigenlijk niets over zeggen.

Wil je nog iets kwijt

Momenteel wordt er door de vrijwilligers binnen de club hard gewerkt aan de renovatie van het sportpark, met een nieuw hoofdveld en een extra trainingsveld. De kantine en bestuurskamer hebben al een opknapbeurt gehad. Voor de jeugdtrainingen zijn voorwaarden gecreëerd om de jeugdspelers en trainers meer mogelijkheden te bieden om zich te kunnen ontwikkelen. Deze ontwikkelingen binnen de vereniging en op het sportpark zijn ook voor de 1e selectie prima voorwaarden om goed te trainen en als team en individu te kunnen ontwikkelen.

Cookieinstellingen