Ontwikkelen van het eerste elftal

Bert van der Meer (ZEC)
Bert van der Meer (ZEC)
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – In aanloop naar de start van de competitie – het weekend van 21/22 september – zijn de trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomende in de standaardklasse allen dezelfde vragen voorgelegd, waarop ze antwoord geven. Bert van der Meer kwam vorig jaar met een missie naar ZEC: de club – met nog 1 seniorenelftal in de wei – nieuw leven inblazen. Nu 1 jaar verder heeft de club 3 herenteams en 1 dameselftal ingeschreven. De 53-jarige Uithuizer – hij was hiervoor trainer van het tweede elftal en assistent-trainer bij de hoofdmacht van De Heracliden – is de negende trainer die antwoordt op de gestelde vragen. 

Vertrokken spelers

Geen

Nieuwe spelers

Marnix Hol (SC Stadspark), Niels Wieringa (VV Usquert), Damian Linstra (SV Bedum JO17), Vincent Zijlstra (Noordpool UFC), Gijs Balkema (Noordpool UFC), Mourad Bahar (VFL Germania Leer), Jelle Rozeboom (vv Winsum JO19)

Breedte van de selectie

Ik heb een eerste selectie van 25 spelers.

Doelstelling voor dit seizoen

Vorig jaar ging het om bestaansrecht van de vereniging op lange termijn. Met de komst van een aantal uitstekende voetballers, kunnen we dit jaar ons bezig gaan houden met het ontwikkelen van het eerste elftal. De selectie spelers, het bestuur en mijn stafleden weten welke koers ik wil varen en ze weten ook wat ik van hun verwacht. Als we dat wekelijks terug zien op het veld dan is onze doelstelling gehaald en kunnen we weer verder bouwen naar een doelstelling waar we iets over durven uitspreken. Maar daarvoor hebben we nog minimaal twee seizoenen nodig.

Kampioenskandidaat

Ik ga niemand op een voetstuk zetten, we zien het aan het eind van het seizoen wel wie de bokaal mag vast houden.

Wil je nog iets kwijt

Op persoonlijke titel; we hebben op dit moment een gemeente met sport in haar portefeuille die zich schijnbaar niet zo druk maakt om leverbaarheid van verenigingen in krimpgebieden. We hebben al vier maanden twee lichtmasten stuk op ons trainingsveld, maar de gemeente ziet dit (schijnbaar) niet als een spoedeisende zaak. Met een selectie van gemiddeld 20 spelers op het veld is dit geen werken. Wij als vereniging doen er alles aan om ons bestaansrecht te continueren op lange termijn. In 1,5 jaar tijd zijn we gegaan van 1 senioren elftal naar 3 senioren teams, met daarnaast nog een vrouwenelftal erbij.

Sport is het cement van de samenleving. Het wordt tijd dat de energie die wij er in stoppen ook eens gewaardeerd wordt. Wake up gemeente Het Hogeland!!

Cookieinstellingen