Bekerstunt Futsal Winsum blijft uit

Foto: Archief HN

VOLENDAM – Futsal Winsum ligt uit de landelijke beker. De ploeg van Marc Krüger verloor vrijdagavond met 5-2 van eredivionist Volendam. De Winsumers kregen kansen genoeg, maar de Volendammers waren met minder kansen stukken effectiever.

Bij Futsal Winsum was Sander Roorda niet beschikbaar. Ook zonder de makkelijk scorende spits kwam de ploeg van Marc Krüger in de beginfase tot voldoende kansen. Het eerste schot was van David Albert Villalta maar hij mikte met links ruim naast. Deshly Storm kreeg van dichtbij de kans om de bal langs de doelman te tikken. Hij deed dit net niet subtiel genoeg en hield slechts een corner over. Björn Schutter zag een leeg doel voor zich, nadat de doelman van Volendam de bal had weg gekopt. Zijn lobje ging net naast.

Volendam liet wel zien hoe je kansen benut en kwam op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg had hierna wel erg veel balbezit maar gevaarlijk werd het veelal niet. Aan het einde van de eerst helft kreeg Winsum weer grote kansen. David Albert Villalta had na een fraaie combinatie met Deshly Storm vrije doortocht maar hij punterde net naast. Kort hierna kwam Volendam op 2-0. De ruststand had 2-1 moeten zijn. Björn Schutter bereikte met een fraaie lange pass David Albert Villalta die breed legde op de meegelopen Tim Hoff. Een schot tussen de palen was vrijwel zeker een doelpunt geweest maar Hoff mikte met zijn mindere rechterbeen van dichtbij over. Zo was het spel niet slecht, maar was de afronding te weinig doortastend om echt voor een bekerstunt te kunnen zorgen.

Na rust verliep het duel op dezelfde manier. Michiel van Bolhuis was dichtbij een treffer maar trof de paal. Volendam was wel weer effectief en schoot de 3-0 achter Reinder de Haan. Toch kwamen de Winsumers zo’n tien minuten voor tijd nog knap terug. Na een goede actie op links kwamen de bal voor. Tim Hoff was bij de eerste paal gevaarlijk maar uiteindelijk werkte één van de Volendammers de bal zelf over de doellijn: 3-1. De gasten gingen door. Na een ingestuurde corner schoot Martin Oudman in en gaf Stefan Bultena bij de tweede paal het laatste tikje. Het was ontzettend jammer dat de bezoekers meteen hierna door een onoplettendheid de 4-2 weg gaven. Weer zag je bij deze treffer de schotkracht van de thuisploeg die wel alle schoten hard tussen de palen mikten. Coach Marc Krüger probeerde met meevoetballende keeper nog iets te forceren. Winsum was wel dreigend maar niet meer gevaarlijk. In de laatste seconden schoof de eredivisionist de 5-2 nog in het verlaten doel.

Winsum speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Scagha ’66 uit Schagen.

Verslag: Kornelis Prins

Reacties