Overtuigende seizoenstart Winkhem

Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ontving Winkhem de mannen van het gepromoveerde Haulerwijk. De gasten kwamen rijkelijk laat aan in Winsum. Dit is nooit bevorderlijk voor een wedstrijdvoorbereiding. Winkhem daarentegen was tijdig aanwezig en kon over bijna de gehele selectie beschikken. Winkhem stond voorgesorteerd voor een mooi resultaat. Hoewel in sport alles mogelijk is en er voor elk punt gestreden moet worden, lukte dit. Winkhem gaf niks weg, 4-0.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor de gastheren. Met een sterke serve en stabiele passing werd het spel gedicteerd door Winkhem. Haulerwijk moest duidelijk nog afstemming vinden in het eigen team en dat gaf Winkhem vrij spel om te doen waar ze goed in zijn, druk geven aan het net.

Later in de wedstrijd viel de serve druk van Winkhem iets weg en kwam Haulerwijk juist beter voor de dag met de serve, maar het bleek niet genoeg te zijn voor enig punt voor de gastheren. De eerste sets gingen naar de Winsumers. 25-13 , 25-23.

Winkhem startte het vervolg met een focus op het eigen spel. Het draait er namelijk om dat er zo min mogelijk fouten gemaakt worden. Dit was de motivatie dan ook aan Winsumer kant. Er werden nagenoeg geen simpele punten toegestaan aan de Friese gasten. Die moesten op hun beurt goed aan de bak om een gaatje te vinden in de blokkering en verdediging. De mannen uit Haulerwijk wisten eigenlijk alleen door slim geplaatste ballen wat punten te pakken.

Winkhem had de serve druk volledig terug en Haulerwijk serveerde juist steeds meer in het net of uit. Het moraal bij de Winsumer lange mannen nam zienderogen toe en het ene mooie punt werd overtroffen door het volgende mooie punt.

Ook set drie en vier werd door Winkhem verschalkt, 25-15 , 25-18.

Het publiek kon genieten van een heerlijke seizoensouverture want na speeldag één staat Winkhem zomaar, hoewel ietwat afgetekend, bovenaan de ranglijst. Op zaterdag 28 september gaat Winkhem op bezoek bij DOVO in Doezum, een andere promovendus.

Tekst + foto: Jaap Bouwman

Reacties