vv Winsum VR1 start seizoen met winst

WINSUM – Zaterdag 21 september 2019, 24 graden op de thermometer, en de eerste competitiewedstrijd voor vv Winsum VR1. Daarvoor moesten de Winsumer dames naar Hoogeveen, naar promovendus HZVV.

Om 15:00 uur was de aftrap, onder applaus van onze harde kern begonnen we met volle moed aan de wedstrijd. Vanaf het begin zette Winsum druk op HZVV en zorgde ervoor dat ze amper tot niet over de middellijn kwamen. Na 4 minuten viel daar het 1e doelpunt al. Anouk stuurde Chantal diep en deze kon door lopen tot bijna op de achterlijn. Ze legde de bal voor op Thirza die de bal in de verre hoek plaatste. Tot aan de rust bleef Winsum de druk houden en kwam HZVV amper bij het doel van Willisa. Zij zorgde er dan zelf wel voor om het af en toe spannend te houden en de bal in de voeten van de tegenstander te plaatsen, maar gelukkig kon de verdediging redding brengen. De eerste helft werd het meest gespeeld op het middenveld en heel gevaarlijk kwamen beide partijen er niet meer uit. De kansen die er kwamen waren het meest voor Winsum. Na 1 helft te hebben gespeeld bleef de 0-1 op het scorebord staan.

Net voor de rust was Indy al bezig met de warming-up en na 5 minuten in de 2e helft werd zij er dan ook ingebracht voor Marlies. In de 2e helft was het weer Winsum dat de touwtjes in handen nam waarbij HZVV nu toch wel een paar keer kans kreeg om de score gelijk te trekken. Na 10 minuten werd ook Yvonne gewisseld en kwam Berber er voor haar in. Na 20 minuten in de 2e helft werd het werken van de dames beloond. Chantal gaf een steekbal op rechts op Indy. Hoewel iedereen dacht dat de bal door het veld te veel snelheid zou krijgen en de bal voor de keeper zou zijn, had niemand gerekend op de snelheid van Indy. Zij was net even sneller bij de bal dan de keeper en kon haar teen nog net tegen de bal zetten, die daardoor in de korte hoek verdween: 0-2. Na de goal werd ook de laatste wissel er in gebracht door coach Neil. Lois kwam er in voor Annie. Omdat HZVV probeerde meer naar voren te spelen kwam er achterin bij hun wat meer ruimte. Met een frisse wissel kon worden geprobeerd hier gebruik van te maken. In de 75e minuut was het Anouk die (weer) met een kopbal de 0-3 noteerde. Kat in het bakkie zou je dus zeggen, deze wedstrijd kon niet meer uit handen worden geven. Met nog een kwartier op de klok en een 3-0 voorsprong kon je toch wel zeggen dat de dames de competitie goed begonnen waren.

In de slotfase werd het echter toch nog spannend. De vermoeidheid nam toe in de verdediging, die de hele middag geen fouten had gemaakt. In de 89e minuut was het HZVV dat zo door de verdediging heen kon dribbelen en de bal tegen het net schoot: 1-3. Nog niks aan de hand voor Winsum, echter nog geen 2 minuten later, in de blessuretijd, was er weer een foutje in de verdediging waardoor HZVV de 2-3 noteerde. Het leek wel of de dames van HZVV vleugels hadden gekregen want ze begonnen meer druk uit te oefenen op Willisa. Maar ook Winsum kreeg nog een grote kans in de blessuretijd. Anouk kwam vlak voor het eindsignaal nog in een 1-op-1 situatie. Terwijl iedereen dacht, ze schiet zelf wel op het doel, legde ze de bal breed op Lois, die de bal in kon schieten, maar deze werd geblokt door een verdediger. Gelukkig floot de scheidsrechter, na 3 minuten extra tijd, voor het einde van de wedstrijd waardoor de eerste 3 punten een feit zijn. Volgende week spelen de dames thuis tegen AZSV om 14.30 uur.

Om de dames te steunen zijn jullie altijd welkom bij zowel de uit- als thuiswedstrijden. Ook kunnen jullie de dames sponsoren. Dit kan door per gemaakt doelpunt minimaal €0,50 te sponsoren of de dames te sponsoren met een vast bedrag van minimaal € 20,00. Voor meer informatie kunt u 1 van de dames aanspreken of de leider Johannes.

Verslag: Johannes Scholtens