Futsal Winsum verliest nipt van Scagha ’66

SCHAGEN – Futsal Winsum heeft vrijdagavond nipt verloren van Scagha ’66 uit Schagen: 4-2. De eerste helft was voor de thuisploeg die met 3-1 de leiding nam. De ploeg van Marc Kruger had in de tweede helft het heft in handen, maar het leverde net geen resultaat op.

Futsal Winsum kon in de eerste helft lange tijd het tempo van de thuisploeg niet bijbenen. De ploeg van Marc Kruger stond veelvuldig onder druk. Dit resulteerde in een terechte 2-0 achterstand. De gasten kwamen amper tot kansen.

Dit veranderde aan het eind van de eerste helft.  Spits Sander Roorda werd steeds vaker gevonden en hij zorgde vlak voor rust na een goed uitgevoerde corner voor de aansluitingstreffer. Het was slordig dat Winsum dertig seconden later tegen de 3-1 aan liep, toen een simpel weg gegeven rebound werd benut.

Winsum tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. Bjorn Schutter zorgde met een goede individuele actie binnen een minuut voor 3-2 en daarna gingen de bezoekers door. Michiel van Bolhuis kreeg twee zitten van kansen op de gelijkmaker.  Bij zijn eerste poging redde de keeper knap. Hierna mikte Van Bolhuis op aangeven van David Albert Villalta teleurstellend naast van dichtbij. Sander Roorda scoorde hierna wel maar de treffer ging niet door omdat de arbiter al gefloten had voor een overtreding op Ulco Brinkhuizen. Zo zat het ook niet echt nee. De thuisploeg stond met nog veertien minuten te spelen al op vijf overtredingen. Dit betekende dat elke nieuwe overtreding een 10-meter-trap zou betekenen.

Uiteindelijk kreeg Winsum geen enkele 10-meter-trap te nemen in het tweede bedrijf. Tim Hoff mocht vijf minuten voor rust wel een keer vrij aanleggen maar bij die poging mikte hij naast. Winsum speelde een goede tweede helft maar vergat toe te slaan. Sander Roorda werd vaak bereikt en was zeer dreigend. Het ontbrak net aan de goede keuzes voor de goal.

Met nog vijf minuten te gaan kreeg Futsal Winsum de 4-2 tegen. Marc Kruger probeerde het in de eindfase nog met meevoetballende keeper maar het leverde niks meer op. Winsum staat na twee competitieronden op drie punten en speelt vrijdag opnieuw uit bij Excelsior ’31 uit Rijssen.

Verslag: Kornelis Prins