Winkhem wint van stug DOVO

DOEZUM – De mannen Winkhem wisten op karakter de koppositie in de promotieklasse vast te houden. In een wedstrijd – waarin voor elk punt geknokt moest worden – bleek Winkhem de sterkste. De ervaring won het van het jonge DOVO uit Doezum, 1-3.

In de sport is het de kunst om op de wedstrijddag gefocust te blijven op het doel. Voor Winkhem was het doel om te winnen van het gepromoveerde DOVO uit Doezum. De gastheren waren de competitie net als Winkhem met een overtuigende winstpartij begonnen.

Hoewel de voorbereiding naar deze wedstrijd niet ideaal te noemen was, er waren een aantal afwezigen, de route om in Doezum te komen zat vol omleidingen en tot overmaat van ramp bleek er ook nog zaalschoenen vergeten te zijn. Toch wisten de Winsumer mannen zich te focussen op het winnen van deze partij.

De start van de wedstrijd was meteen volle bak voor beide ploegen. Met stevige rally’s en harde aanvallen was het spel meteen op het scherpst van de snede. Het was duidelijk dat wie het sterkst uit de start kwam een mentale voorsprong had. Dit voordeel viel naar de kant van Winkhem.

Nadat de eerste kruitdampen neergedaald waren, kon Winkhem eenvoudig uitlopen naar een comfortabele voorsprong, na twee sets spelen was het 0-2 voor Winkhem, 13-25 , 19-25.

In de tweede helft van de wedstrijd ging de conditionele gesteldheid meetellen. Beide ploegen hadden al veel gegeven. Dit ging ten kostte van de concentratie en dat maakte het er voor het publiek alleen maar spannender op. Met uiterste krachtinspanningen wist Winkhem de belangrijke derde set, en daarmee wedstrijd winst, te pakken en ging de laatste set mede door een gewaagde aanvalspoging naar de gastheren, 23-35 en 26-24. Al met al kan men in Winsum tevreden zijn met dit resultaat.

De mannen van Winkhem zijn het seizoen sterk begonnen. Woensdag 2 oktober speelt Winkhem in de Ripperdahal tegen de voormalige studenten van Exstudiantes. De wedstrijd start om 21:00 uur.

Verslag + foto: Jaap Bouwman