Winkhem met speels gemak langs Exstudiantes

WINSUM – Winkhem speelde woensdag alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Inclusief een tussentijdse oefenwedstrijd spelen de Winsumer lange mannen de laatste weken om de paar dagen een wedstrijd. Dit schema past hen goed blijkbaar, want er werd gewonnen van een tam spelend Exstudiantes. De Groninger ex-studenten lieten zich gewillig inpakken, 3-1.

Met het zelfvertrouwen zit het wel goed bij de heren van Winkhem. In vergelijking met vorig seizoen zijn de mannen veel beter begonnen aan de competitie. In deze wedstrijd werd opnieuw een heel vastberaden speelstijl gehanteerd waardoor Winkhem goed in het eigen spel zat. Hoewel de eerste set nog wat kalmpjes begon en de gasten nog twee setpunten kregen, was het Winkhem dat, mede door goed wisselbeleid, de set naar zich toe trok. Met scherpte werd dan ook het vervolg ingeleid en dat was te merken. Winkhem walste over Exstudiantes heen en in korte tijd stonden de Groningers 2-0 achter, 27-25 , 25-14.

Dit zelfde beeld voltrok zich aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd. Winkhem speelde gedegen en Exstudiantes strooide riant met foute serves en aanvallen. Zo rolden de gasten als het ware de rode loper naar de winst uit voor Winkhem. De laatste set voelde daarom ook als een al gespeelde set, maar dat blijkt gevaarlijk in het volleybal. Winkhem keek telkens aan tegen een kleine achterstand en Exstudiantes vond zowaar nog een extra potje blokkeer kracht in het einde van de set. Door deze inzet wisten de mannen uit Groningen een setpunt mee te nemen als troost.

Wat blijft hangen is het sterke spel van Winkhem. In deze vorm is er heel wat mogelijk dit seizoen. Dekomende wedstrijd is op donderdag 10 oktober om 21:15 in Beijum tegen Lycurgus.

Verslag + foto: Jaap Bouwman