Slap begin nekt zaalvoetballers Usquert

UITHUIZEN – De zaalvoetballers van Usquert begonnen vrijdagavond alles behalve scherp aan de wedstrijd tegen Futsal Winsum 2. Na 4 minuten stond het al 0-2 en na ruim tien minuten spelen 0-3. Bij rust keek het team van coach Job van der Velde tegen een 1-4 achterstand aan. Na de 1-5 verslapten de gasten een beetje, waardoor de thuisploeg nog terug kwam tot 3-5. Verder liet Futsal Winsum het niet komen en nam dik verdiend de 3 punten mee naar het Boogdorp.

Al in de tweede minuut zette Erik van der Velde de gasten op voorsprong. Nadat hij vanaf de zijkant vrij voor doelman Wouter Meijer kwam verschalkte de Winsumer de duikende Usquert-goalie met een gevoelig stiftje in de verre hoek, 0-1.

Twee minuten later werd de score verdubbeld. Peter Knol zette Xander Anema met een prachtig passje door het centrum vrij voor sluitpost Meijer, die geen antwoord had op de inzet van Anema. 0-2.

Usquert-coach Job van der Velde ziet het met lede ogen aan

Hierna gaf de thuisploeg wat tegengas, maar kwam het niet verder dan een doelpoging van Vincent Zijlstra. De kansen bleven voor het beter spelende Futsal Winsum. Zo schoot Frank Roorda tegen het lichaam van Wouter Meijer, raakte hij enkele seconden later de paal en schoot Bauke Hoekstra rakelings voorlangs. Knullig balverlies in de verdediging van Jose Bello werd halverwege de eerste helft genadeloos afgestraft door Frank Roorda, 0-3.

Terwijl de Winsumers nog stonden nagenieten, was het Colin Smith die vanuit de draai Winsum-doelman Bob Brinkhuizen verraste, 1-3. De hoop was een beetje terug bij Usquert, maar dat was van korte duur. In de 17e minuut was het Peter Knol die weer Xander Anema wist te bereiken, die vervolgens de 1-4 tegen de touwen werkte.

Aan het eind van de eerste helft drong de thuisploeg nog even aan, maar het bleef bij een geblokt schot van Vincent Zijlstra en inzetten van Sjaak Wierenga en Marco Oost die naast gingen.

De tweede helft wist Usquert de eerste kans te creëren, een schot van Marco Oost ging rakelings over het doel van Bob Brinkhuizen. De doelman wist niet veel later een inzet van Jose Bello te keren. Tussendoor stuitte Peter Knol namens de Winsumers nog op goalie Wouter Meijer.

Erik van der Velde probeert José Bello af te stoppen, Peter Knol kijkt toe

Toen na tien minuten in de tweede helft Usquerder Marnix Hol geel zag, mochten de gasten proberen de ‘een-man-meer-situatie’ te verzilveren. En dat lukte, al waren er drie doelpogingen voor nodig. Nadat Bauke Hoekstra z’n inzet zag gestopt door doelman Meijer en Frank Krüger op de paal had geschoten was het uiteindelijk Frank Roorda die wel doel trof, 1-5.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Usquert wilde niet van opgeven weten en scoorde direct tegen. Vanuit de draai wist Sjaak Wierenga doelman Brinkhuizen te verschalken, 2-5.

Usquert zet hoog druk

Nadat Winsumer Peter Knol de paal had geraakt en nipt voorlangs had geschoten, was het Sjaak Wierenga die met nog 7 minuten op de klok ook nog de 3-5 op het scorebord bracht. Usquert ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer, maar echt gevaarlijk werd men niet meer. De laatste kansen op een doelpunt waren voor de gasten. Zo stond Bauke Hoekstra aan het eind van een prima aanval, alleen stond doelman Meijer een treffer in de weg en zag Frank Krüger zijn inzet via de lat over gaan.

Zo eindigde deze leuke wedstrijd in een overwinning voor de ploeg die die daar het meest recht op had. Qua spel en het aantal kansen was het team van coach Job Tigelaar de bovenliggende partij./AT