Sneu verlies voor Futsal Winsum

RIJSSEN – Futsal Winsum heeft vrijdagavond na een 0-2 voorsprong met 3-2 verloren van Excelsior ’31 uit Rijssen. De winnende goal viel in de laatste minuut.

Futsal Winsum speelde zonder spits Sander Roorda een prima eerste helft. Toch had de thuisploeg de grootste kans om op voorsprong te komen. Reinder de Haan verrichtte echter een geweldige redding door een inzet van dichtbij te keren. Even later was het aan de overkant wel raak. David Albert Villalta legde breed op Tim Hoff die beheerst binnen schoot. Martin Oudman kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen maar dit lukte net niet. De gasten verdedigden goed en wisten vlak voor rust wel op 0-2 te komen. Bjorn Schutter zette goed door en vond Stefan Bultena bij de tweede paal. Hij schoof simpel binnen. David Albert Villalta had 0-3 moeten maken maar schoot na een vrije doortocht naast.

In het tweede bedrijf werd het spel van de gasten slordiger. Het werd een wedstrijd in een heel hoog tempo waarin het vele balverlies tot uitbraakkansen voor beide ploegen. Winsum sprong daar te slordig mee om. De ploeg van Marc Kruger was niet effectief genoeg anders had het niks meer va  Excelsior ’31 te duchten gehad. Nu leidde een slecht uitgevoerde corner de 1-2 van de tegenstander in. Het veld lag ineens helemaal open.

In de spannende slotfase probeerde de thuisploeg met meevoetballende keeper de winst te pakken. Met nog drie minuten te gaan wilde Martin Oudman weg te werken maar hij schoot tegen zijn tegenstander aan. Die leek hands te maken maar het spel ging door. Na de voorzet liep Stefan Bultena de 2-2 ongelukkig binnen. In de absolute slotfase had Winsum ook kansen maar het werd te onrustig uitgespeeld. De thuisploeg nam veel risico en ging met meevoetballende keeper op jacht naar de winst. Dit lukte een minuut voor tijd toen juist de goalie bij de tweede paal scoorde.

Winsum was niet meer bij machte het tij te keren. Het was al met al een hele zure nederlaag waardoor Futsal Winsum na drie duels op drie punten blijft steken. Zeemacht uit Den Helder komt vrijdag op bezoek in de Ripperdahal.