Artemissers actief in Uithuizermeeden, Zuidwolde en op Terschelling

Compleet Artemispodium op de 10 km vrouwen 50+
Foto: Herman Rinket

WINSUM – Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum zijn het afgelopen weekend actief geweest in Uithuizermeeden, op Terschelling en Zuidwolde. In Uithuizermeeden werd het podium bij de vrouwen 50 plus volledig bezet door Artemis.

Met een compleet Artemis-podium bij de vrouwen 50 plus, bezet door Simone Binnema uit Eenrum en de Winsumers Gea Meulema en Gonny Houtman, kwam Artemis zaterdagmiddag tijdens de Eemsmondloop in Uithuizermeeden uitstekend voor de dag.

Deze loop, de vijfde en voorlaatste wedstrijd van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, kende met 206 deelnemers op de 5 en de 10 kilometer een prima bezetting. Het was prima loopweer: zon en weinig wind. Muzikale optredens langs het parcours verhoogden de sfeer. De plaatselijke organisatie, de Eemsmondrunners, had een route van 5 kilometer in en om  Uithuizermeeden uitgezet, dat afhankelijk van te lopen afstand een of twee keer moest worden afgelegd.  Het startschot werd gelost door Henk Jan Bolding, waarnemend burgemeester van de gemeente Het Hogeland. Wethouder Harmannus Blok verrichtte de prijsuitreiking.

De Artemis afvaardiging bestond, evenals vorig jaar in deze loop, uit twaalf deelnemers aan de 10 kilometer en een deelnemer op de 5 kilometer. Zoals gemeld kende het podium bij de vrouwen 50 plus op de 10 kilometer een volledige Artemis bezetting. Simone Binnema was, net als vorig jaar in Uithuizermeeden, verreweg de snelste en noteerde een keurige 45.20 minuten. Met deze tijd werd ze ook derde bij de vrouwen overall. Gea Meulema , die in 2013 haar laatste 10 kilometer wedstrijd had gelopen, werd verrassend tweede in 48.01 minuten. Gonny Houtman volgde als derde in 48.52 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum, eveneens lopend bij de vrouwen 50 plus, werd achtste in 1.02.31 uur. De 1.06.22 uur van Marianne Waterman uit Sauwerd was goed voor een elfde plaats bij de vrouwen 40 plus.

Bij de Artemis-mannen vonden we Garco van den Berg uit Uithuizen als snelste terug op plaats zes bij de mannen 40 plus in 42.20 minuten. Hij werd gevolgd door Ricardo Damminga uit Baflo die bij de mannen senioren in 43.11 minuten als elfde over de meet kwam. Bij de mannen 50 plus klasseerden Wim Ammeraal uit Leens, Jan Vos en Erwin Vos, beiden uit Uithuizen, en Han Korhorn uit Kloosterburen zich respectievelijk, als 10e, 17e, 18e en 21e. Hun tijden waren respectievelijk 44.43, 47.10, 47.23 en 48.52 minuten. Bert Hulsing uit Groningen liep als 16e bij de mannen 60 plus een tijd van 55.05 minuten.

Marnix van den Brink uit Groningen was te laat voor de inschrijving van de 5 kilometer. Hij besloot toch zonder startnummer te vertrekken. Op basis van zijn zelf-geklokte tijd: 24.08 minuten zou dit goed zijn geweest voor een dertiende plaats overall.

De Eemsmondloop kende een prima organisatie met als herinnering voor alle deelnemers een zakje aardappelen. De zesde en laatste wedstrijd van het circuit, de Ekensteinloop in Appingedam, wordt gehouden op zaterdag 19 oktober. Na afloop hiervan worden de diverse eindklassementen opgemaakt en de hieraan verbonden prijzen uitgereikt.

Rentree Janneke Cazemier op Terschelling

Op een koud en winderig Terschelling kon gisteren worden deelgenomen aan een trail met keuze uit een viertal afstanden. Janneke Cazemier uit Warffum was een van de deelneemsters aan de 15 kilometer. Precies een jaar na haar 100e marathon en tien maanden blessureleed koos ze voor haar eerste optreden voor Terschelling. Het lopen van een trail is verre van eenvoudig. Bossen, strand, hoge steile duinen, mul zand en smalle ruiterpaden vormden vandaag het decor op het waddeneiland. Voor Janneke Cazemier werd een tijd van 1.57.27 uur genoteerd. De eerste stap naar meer van dit soort wedstrijden is gezet.

Willem Hofman actief in Zuidwolde

In het Drentse Zuidwolde werd gistermiddag onder andere een 10 kilometer wedstrijd, bestaande uit vier rondjes van 2,5 kilometer, georganiseerd. Deze afstand kende echter met totaal 55 deelnemers, waaronder slechts negen vrouwen, een magere bezetting. Dit lag zeker niet aan het weer. Willem Hofman uit Winsum was een van de deelnemers aan de 10 kilometer. Na de eerste drie rondjes heel constant te hebben gelopen en koersend op een eindtijd van ongeveer 45.30 minuten, kon hij de laatst ronde profiteren van Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum. Stellingwerf was inmiddels als tweede overall bij de mannen gefinisht na 32.36 minuten en haasde de Winsumer vervolgens naar een elfde plaats bij de mannen 40 plus in een tijd van 44.53 minuten

Reacties