Winkhem verslaat angstgegner Lucurgus

Foto: Jaap Bouwman

GRONINGEN – In de vierde wedstrijd van dit nog jonge seizoen speelde Winkhem de tot nu toe meest beladen wedstrijd. Deze wedstrijd tegen Lycurgus – waarvan men nog niet eerder wist te winnen – was een goed graadmeter voor de het eerste heren team uit Winsum. Het werd een enerverende strijd, waarin Winkhem de cruciale momenten naar zich toe wist te trekken en zo wist te winnen, 1-3.

In de warme sporthal in Beijum traden de Winsumer volleybalmannen aan tegen ‘angstgegner’ Lycurgus. In voorgaand seizoen gingen beide partijen overduidelijk naar de jonge Lycurgianen.

Dit motiveerde de ploeg van coach Miedema dan ook van harte om dit tij te keren.

De statistiek wees uit dat de gastheren altijd een sterke openingsfase kennen. Men was dus gewaarschuwd. Ook al telt een gewaarschuwd mens voor twee, ook nu liet Lycurgus zien dat zij sterke starters zijn. Er werd nauwelijks een antwoord gevonden op de goede serve en het attente spel aan het net van het vriendenteam uit Groningen.

Dit vroeg om geduld en het zoeken naar de kansen die er altijd komen. Winkhem verloor weliswaar de eerste set ruimschoots, in de tweede set wist men op cruciale momenten in te grijpen. Na twee sets stond het dan ook gelijk, 25-14 , 24-26.

In het vervolg van de wedstrijd pakte Winkhem door en sloeg de twijfel wat toe bij de gastheren. Winkhem nam het initiatief aan het net over en de serve viel ook steeds meer in het voordeel van de Winsumers uit. Dit voordeel wist Winkhem anderhalf set vast te houden. In het einde van de vierde set werd een grote voorsprong nog weggegeven maar ook in deze spannende fase wist Winkhem een antwoord te vinden op de situatie. Met een zeer tevreden gevoel haalde Winkhem de wedstrijd binnen door deze sets zich toe te eigenen, 20-25 , 22-25. Winkhem ligt momenteel goed op koers voor lijfsbehoud in de promotieklasse A.

Op zaterdag 19 oktober speelt Winkhem opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer tegen voormalig derde divisionist Trias in Appingedam.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Cookieinstellingen