vv Winsum VR1 vergeet te winnen

DALFSEN – Het was een regenachtige dag in Dalfsen terwijl in het Noorden het weer iets beter was. Toch moesten de dames van Winsum vanmiddag aantreden, ondanks het weer, tegen ASC 62 uit Dalfsen.

Thirza en Ciska waren niet inzetbaar vanwege een survivalweek van school en Chantal nog niet fit genoeg om te spelen. Om 14.30 uur werd er afgetrapt en werden de dames aangemoedigd door het mee gekomen publiek. De harde kern van vv Winsum VR1 was weer aanwezig en lieten zich af en toe goed horen. Winsum begon echter zwak aan de wedstrijd, een aantal waren niet scherp begonnen en in de 1e minuut was het ASC dat de 1-0 noteerde na niet goed uitverdedigen van de bal. Toch was het spel van de tegenstander ook niet van hoog niveau waardoor Winsum af en toe een kansje kreeg aangeboden. In de 20e minuut werd Anouk neergehaald in de 16 meter en de scheids legde de bal op de stip. Jolien nam de taak op zich en schoot de bal, net buiten het bereik van de keeper van ASC, in de verre hoek 1-1. Na een half uur spelen was het coach Neil die de strategie ging veranderen. Hij wisselde Yvonne voor Marlies. ASC probeerde met lange ballen naar voren de ruimte te zoeken achter onze verdediging maar die stond op die momenten goed te verdedigen. Kim kreeg na 40 minuten nog een prachtige kans toen ze op snelheid langs de zijlijn opstoomde naar de goal. Alleen werd de bal vlak voor het doel weggehaald door een verdediger. Tot aan de rust bleef het 1-1 in Dalfsen.

In de rust wisselde de coach Nina voor Minke om wat meer druk naar voren te krijgen. En dit leek te gaan lukken, want Winsum begon zeer sterk aan de 2e helft. Na 8 minuten was het Minke die de 1-2 noteerde. Een bal kwam vanaf de rechterkant van het middenveld bij Minke terecht. Die draaide om haar as en schoot de bal in de verre hoek. Na deze goal bleef Winsum steeds meer druk uit oefenen op het doel van ASC en kreeg vele kansen om de 1-3 te scoren. Toch was het ASC dat de 2-2 noteerde. Een lange bal van achteruit werd door de spits over Willisa heen geschoten. Winsum ging echter niet bij de pakken neer zitten en creƫerde nog genoeg kansen.

Lois, Minke en Anouk hadden de 2-3 op hun schoen maar het mocht deze week niet zo zijn. Doordat de concurrentie ook punten heeft laten liggen staan wij nu op een gedeelde 3e plaats. Volgende week spelen we voor de beker uit tegen Helpman om 14.30 uur.

Verslag: Johannes Scholtens