Dubbelslag voor Artemisser Gonny Houtman

Gonny Houtman na de winst op de 10 km in Zuidlaren
Foto: Geert Houtman

WINSUM – De leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum waren het afgelopen weekend actief in de 4 mijl van Groningen, de marathon van Keulen (D), Zuidlaren en Meppel. Gonny Houtman uit Winsum beleefde een topweekend door zowel zaterdag in Zuidlaren de 10 kilometer bij de vrouwen 60+ alsook gisteren de 4 mijl bij de vrouwen 65+ te winnen

Artemis kwam verder in de 4 mijl uitstekend voor de dag. Naast de winst van Gonny Houtman bij de vrouwen 65 plus, haar achtste zege in deze hardloopklassieker, was plaatsgenoot Koos Durenkamp de snelste bij de mannen 75 plus en behaalde Gea Meulema, eveneens uit Winsum, een tweede plaats in de bedrijvenloop wedstrijd bij de vrouwen 55 plus.

De start van de 33e editie van de 4 Mijl begon in de regen waarvan voornamelijk de topatleten en de wedstrijdlopers hinder ondervonden. In de loop van de middag klaarde het weer op. Verder stond er weinig wind. Het gedeeltelijk gladde parcours voerde de deelnemers als vanouds vanaf de start in Haren in lijn naar de finish op de Vismarkt. De bijna 20.000 deelnemers, minder dan vorig jaar, het massaal opgekomen publiek en de muzikale omlijsting zorgden voor een sfeervol evenement.

Artemis was met 26 leden, vijftien vrouwen en elf mannen, goed vertegenwoordigd. Bij de vrouwen 65 plus was Gonny Houtman veel te sterk voor de concurrentie. Met haar winnende tijd van 31.02 minuten bleef ze de nummer twee maar liefst 15.28 minuten voor. Bij de mannen 75 plus stond er geen maat op Koos Durenkamp. Hij won met grote overmacht in 31.25 minuten. De nummer twee volgde op 12.11 minuten. Gea Meulema werd verdienstelijk tweede in de bedrijvenloop wedstrijd bij de vrouwen 55 plus in 30.57 minuten. Haar achterstand op de winnares bedroeg 1.41 minuten.

Snelle tijden bij de mannen werden gelopen door Rene Hartlief uit Baflo en Erwin Vos uit Uithuizen. Hartlief noteerde als snelste Artemisser een tijd van 28.09 minuten en verbeterde hiermee zijn beste tijd op deze afstand met 29 seconden. Voor Van der Poel werd een tijd van 29.22 minuten geklokt. Voor de tijden en klasseringen van de overige 21 Artemis-deelnemers KLIK HIER

Han Korhorn bedwingt de marathon van Keulen (D)

Han Korhorn uit Kloosterburen heeft gisteren met succes deelgenomen aan de stadsmarathon in de Duitse domstad Keulen. Op deze marathon gingen ongeveer 6300 deelnemers, waaronder duizend buitenlanders, van start. Het parcours omvatte een aantal lussen door de stad over en langs de Rijn en langs momentale gebouwen met als centraal punt de Keulner Dom. De Kloosterbuurder finishte in zijn 17e marathon na 4.00.25 uur als 85e bij de mannen 55 plus. Als herinnering werd een houten medaille uitgereikt.

Gonny Houtman wint in Zuidlaren

Gonny Houtman uit Winsum heeft zaterdagmiddag tijdens de grijze Zuidlaardermarktloop met overmacht de 10 kilometer bij de vrouwen 60 plus gewonnen.

Deze Zuidlaardermarktloop, georganiseerd door de Loopgroep de Drentsche Aa, was de zevende wedstrijd in een serie van negen van het Rabocup Assen en Noord-Drenthe Loopcircuit. Het totaal aantal deelnemers bedroeg 750, waaronder 250 scholieren. De loopgroep was dik tevreden met dit aantal omdat de volgende dagĀ  de 4 mijl zou worden gehouden. Beide organisaties zitten vast aan de zaterdag voor de Zuidlaardermarkt en de tweede zondag in oktober. De hoofdafstand de 10 kilometer telde 225 deelnemers, waaronder Gonny Houtman uit Winsum. Het niet als snel bekend staande parcours omvatte twee ronden van vijf kilometer door het centrum van Zuidlaren en kenmerkte zich door veel bochten en straatklinkers. Het was uitstekend loopweer: droog en weinig wind.

Gonny Houtman was op de 10 kilometer bij de vrouwen 60 plus, bestaande uit negen deelneemsters, met overmacht de snelste. Met haar winnende tijd van 48.01 minuten bleef ze de nummers twee en drie in haar categorie maar liefst 4.30 en 5.05 minuten voor. Dit was haar zesde overwinning bij even zovele deelnames aan wedstrijden van het circuit. Met nog twee wedstrijden in november te gaan in Vries en Zeijen is ze inmiddels verzekerd van de winst van het eindklassement bij de vrouwen 60 plus.

De 10 kilometer bij de mannen werd een prooi voor Olfert Molenhuis uit Assen in 32.09 minuten. Met een tijd van 38.51 minuten verzekerde Marije Hulzebos uit het Drentse Zuidwolde zich van de winst bij de vrouwen.

De Zuidlaardermarktloop kende een prima organisatie waarbij speaker Harm Noor zich weer als vanouds verdienstelijk maakte.

Willem Hofman in de Reest halve marathon van Meppel

AV De Sprinter uit Meppel organiseerde zaterdag de Reest halve marathon met start en finish in Meppel. Het parcours voerde de 152 deelnemers, waaronder Willem Hofman uit Winsum, door de omgeving van Meppel en Staphorst, waarbij ook het prachtige Reestdal met onverharde drassige bospaden werd aangedaan. De Winsumer noteerde onder goede weersomstandigheden een keurige tijd van 1.40.56 uur. Hij werd hiermee in een veld van 37 deelnemers vijftiende bij de mannen 40 plus. Het was zijn snelste tijd in anderhalf jaar op de halve marathon. Een prima opmaat voor de zware Berenloop marathon op zondag 3 november op Terschelling.

 

Reacties