Winkhem pakt vijfde winstpartij op rij

Foto: Jaap Bouwman

APPINGEDAM – In een wedstrijd met twee gezichten wist Winkhem de flow van de afgelopen weken vast te houden. Na een slechte start in de wedstrijd wisten de mannen uit Winsum de winst naar zich toe te trekken. Waar Trias uit Appingedam sterk startte sneed het zichzelf uiteindelijk in de vingers en gaf Winkhem alle ruimte om te excelleren. Winkhem blijft goed meedoen in de top drie na deze vijfde winstpartij op rij, 1-3.

In Appingedam trad de Winsumer eerste selectie aan tegen ex-derde divisionist Trias. Hoewel Winkhem nog geen partij verloren had en Trias nog maar één zege geboekt had, wist men bij Winkhem dat een thuis spelend Trias niet te onderschatten is.

Bij de start van de wedstrijd werd dat meteen duidelijk. Met de tribunes vol wisten de rumoerige en goed spelende gastheren het Winkhem moeilijk te maken. Winkhem moest nog wat zoeken naar een antwoord op het spel van Trias en dat ging ten kostte van het scorend vermogen.

Met her en der persoonlijke fouten in de pass en in de serve bleef het erg lang spannend. Beide teams maakten evenveel aanspraak op setwinst in de eerste sets. Wat resulteerde in een setwinst deling, 26-24, 21-25.

Winkhem wist sindsdien de boventoon te voeren, sloeg in de derde set letterlijk de schroom van zich af en speelde zo de gastheren stil. De zwakke plekken van Trias werd steeds beter gevonden en de vinger werd dan ook stevig op de zere plek geduwd. De Damster volleyballers wisten het tij niet te keren, hoewel ze kwaliteit genoeg hebben om het de Winsumers moeilijk te kunnen maken. Tactisch kregen ze het niet meer voor elkaar en was het Winkhem dat eenvoudig de wedstrijdwinst naar zich toe kon trekken. Trias begon sterk aan de wedstrijd alleen gaven de gastheren de wedstrijd steeds meer in de handen van Winkhem. De wedstrijd kende zo twee gezichten, Winkhem won de overige sets ruim met 18-25 en 19-25.

In dit seizoen valt tot nu toe alles goed voor Winkhem. Men lijkt mee te kunnen blijven doen voor een uiteindelijke top drie notering. De volgende wedstrijd is op woensdag 30 oktober in Winsum. Dan komt De Meeuwen uit Zuidhorn – de huidige nummer twee van de ranglijst – op bezoek en zal er worden gestreden om de koppositie.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Reacties