vv Winsum VR1 na strafschoppen uitgebekerd

GRONINGEN – Voor dat ik begin met het verslag moet mij even wat van het hart. Vorige week dacht ik een goeie daad te verrichten door iedereen van de dames even te benoemen in het verslag. Geblesseerden, afwezigen etc. Alleen was ik Dena Uiterwijk vergeten. Dena is dit seizoen overgekomen van Oranje Nassau en heeft ervoor gekozen om voor Winsum te spelen. Helaas heeft ze nog maar weinig kunnen spelen vanwege een blessure maar is ze wel elke week aanwezig om de dames aan te moedigen samen met haar moeder. Dit wou ik toch nog even gezegd hebben. En door met de wedstrijd.

Deze middag dus het vervolg van de bekerronde. De dames van Winsum moesten aantreden in Haren tegen Helpman VR1. Geen onbekend team voor Winsum, vorig jaar nog in de competitie en in de voorronde nog een oefenwedstrijd onderling gespeeld. Toch een tegenstander die het ons redelijk moeilijk kan maken en tot nu toe een goed seizoen draait in de 2e klasse waar ze bovenaan staan. Bij Winsum waren er vandaag een aantal wijzigingen in de opstelling. Annie en Yvonne genoten van een verdiende vakantie en een aantal waren er nog geblesseerd. Toch begonnen we met een brede selectie vol vertrouwen aan de aftrap. Maar dat vertrouwen was snel weg. Of het nu kwam door het feest dat in Winsum was dit weekend of de afwezigheid van een aantal spelers, maar de dames waren niet echt bij de les vandaag. Het was Helpman dat in de eerste helft de betere partij was. En in de 6e minuut was daar dan ook de 1-0 voor Helpman. Een prachtig afstandsschot verdween buiten het bereik van Willisa in de verre hoek. Nog in dezelfde minuut scoorde Helpman ook de 2-0. Na verkeerd uitverdedigen kwam de bal in de voeten van een Helpman speler die hiermee wel raad wist en de 2-0 aantekende. Winsum kon ook hierna nog geen vuist maken en speelden een dramatische 1e helft en kreeg maar enkele kansen. De beste kans was voor Anouk die haar bal via de keeper tegen de paal aan zag belanden. Helpman kreeg daarentegen meerdere kansen en was vaak voor het doel van Willisa te vinden. Gelukkig kon Indy in de slotfase nog voorkomen dat de stand 3-0 werd door met een sliding de bal de 16 uit te werken. Toch kwam de spanning net voor rust terug. Op slag van rust kwam er uit een corner de 2e mogelijkheid voor Winsum om de aansluiting te vinden. Het was Kim Veldhuis die met een kopbal de bal tegen het net plaatste. En als je het iemand gunde om dit te doen deze week was het Kim. En met de 2-1 op het scorebord gingen we rusten. Coach Neil was niet te spreken over het team en gaf een donderspeech en probeerde de dames weer op scherp te krijgen. Hij wisselde echter nog niet in de rust en zo begonnen dezelfde 11 aan de 2e helft. Het weer klaarde aardig op en ook was er heel veel publiek vanuit Winsum mee gekomen om de dames aan te moedigen, zelfs nog een oud speelster van Winsum was samen met haar vriendin aanwezig.

In de 2e helft was het net of je naar een andere wedstrijd aan het kijken was. Winsum kreeg meer grip op de wedstrijd en drong Helpman steeds meer terug. Na 5 minuten werd er gewisseld en kwamen Minke en Linda erin voor Iris en Lois. Nog geen 5 minuten later werd ook Nina ingebracht voor Ciska. De druk op het doel van Helpman werd steeds groter. En na een prachtige combinatie tussen Kim en Minke werd Anouk weggestuurd richting de achterlijn. De keeper komt te laat en Anouk kan haar simpel omspelen en de bal voor leggen op Nina, die de bal binnen schiet 2-2. Zo krijgt Winsum nog een aantal kansen maar deze ballen verdwenen of naast het doel of werden gepakt door de keeper. Af en toe kwam Helpman er nog uit maar er werd niet meer gescoord waardoor na 90 minuten de scheidsrechter affloot voor de reguliere speeltijd. Met deze stand waren het dus penalty’s die de uitslag moest gaan bepalen. Er werd door de dames een strategie bedacht en afgesproken en Winsum mocht beginnen. Helaas voor Winsum en de meegereisde toeschouwers liep de strategie niet en moesten we onze meerdere herkennen in Helpman die er net 1 meer scoorde dan wij waardoor zij doorgaan in het bekeravontuur. Voor Winsum rest er niks anders dan zich deze week op te maken voor de thuiswedstrijd – aanstaande zaterdag – tegen Klarenbeek, aftrap 14.30 uur.

Verslag: Johannes Scholtens