SV Bedum doet goede zaken

BEDUM – Met een 3-1 zege op naaste concurrent FC Wolvega heeft SV Bedum goede zaken gedaan. Het team van trainer Remy van der Wal verliet daarmee voorlopig de onderste regionen in de tweede klasse J. Na een van beide kanten slechte eerste helft – een paar kansjes voor de gasten en de stand 0-1 – was SV Bedum na rust feller, pakte toen wel bijna alle afvallende ballen en scoorde drie prima goals.

Voor rust was er weinig te beleven. Pas na 13 minuten kwam het eerste serieuze schot op doel uit een vrije bal – op zo’n 25 meter van het doel – van Soeratmin Venema. De snoeiharde wreeftrap van de Bedumer aanvaller scheerde net naast de verkeerde kant van de paal.

Vier minuten later was het Sean de Ruiter, die vanaf de linkerkant naar binnen trok – drie Bedumers voorbij ging – en uithaalde. Het schot van de Friese linkerspits werd geblokt, maar in de rebound was het David Micitis die doelman Jos Broekmans kansloos liet, 0-1. Na een half uur kreeg De Ruiter de mogelijkheid op 0-2. Joris kramer liet vanaf de rechterkant een prima voorzet van zijn voet vertrekken, maar de geheel vrijstaande De Ruiter schatte de voorzet verkeerd in, waarna de bal via z’n hoofd naast ging.

De thuisploeg kreeg tussendoor een paar hoekschoppen te nemen, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Er werd daarbij slecht gebruik gemaakt van de stevige wind die van doel tot doel over het veld stond. De enige speler die er wel rekening mee hield was Soeratmin Venema, die de vrije schoppen van buiten het strafschopgebied er vol op roste. Zo ook in de 36ste minuut, alleen was het Wolvega-doelman Dani Grevelink die de bal wist te keren.

Hoekschoppen brachten (te) weinig gevaar

Op slag van rust was het zijn collega Broekmans die nog even aan de bak moest. Het was weer Sean de Ruiter die op avontuur ging en een doelpoging waagde. Via Bedumer verdediger Jordy van Haag kwam de bal bij Joris Kramer terecht de de achterlijn op zocht en hard laag voor gaf. Waar David Micitis z’n tweede doelpunt dacht te gaan maken, was het Jos Broekmans die de bal onderschepte, zodat met 0-1 werd gerust.

Direct na rust kwam Bedum heel goed weg nadat Sean de Ruiter aan een ‘avontuur’ vanaf eigen helft was begonnen. Hij passeerde minstens vier Bedumers alsof ze er niet stonden, maar vergat deze mooie actie met een doelpunt te bekronen. Z’n schot binnen het strafschopgebied ging rakelings voorlangs.

Aan de andere kant was het vervolgens Nigel Bakker die een goede mogelijkheid op de gelijkmaker kreeg. Na een mooie combinatie met Soeratmin Venema schoot de lange middenvelder echter te gehaast over.

Het was snel duidelijk dat Bedum uit een ander vaatje ging tappen. Er werd hoger druk gezet, duels werden gewonnen en de afvallende ballen waren na rust voor de Bedumers. Mede hierdoor kwam Nigel Bakker meer aan de bal, wat in de meeste gevallen voor een goede – aanvallende – voortzetting zorgde. Nadat Bedum-goalie Jos Broekmans nog even een counter van Wolvega – weer Sean de Ruiter – onschadelijk had gemaakt en Joachim Belga in de 57ste minuut binnen de lijnen was verschenen, was het de thuisploeg dat de touwtjes in handen nam.

SV Bedum in de aanval

De eerste goedlopende aanval opgezet tussen Nigel Bakker en Richard de Boer ging via een Friese verdediger over de achterlijn. Uit de laag voorgeschoten hoekschop was het Nigel Bakker die voor de gelijkmaker zorgde, 1-1. Vijf minuten later kwamen de Bedumers op voorsprong. Een snel genomen vrije trap van Wilco Stolwijk bereikte via invaller Joachim Belga teamgenoot Nigel Bakker. Bakker vond op zijn beurt Nick Boelhouwer, die zijn team op voorsprong zette, 2-1.

Richard de Boer aan de bal

Hierna was het Bedum dat de wedstrijd controleerde en nog een paar kleine kansjes kreeg. Zo dacht Nigel Bakker – op aangeven van Joachim Belga – in de 78ste minuut de wedstrijd vroegtijdig met een lobje te gaan beslissen, maar wist Wolvega-sluitpost Dani Grevelink dit door vroeg ingrijpen te voorkomen.

De verdiende 3-1 viel tien minuten later wel. Uit een afgemeten voorzet van de ingevallen Nick Oostemeijer was het Joachim Belga die geheel vrijstaand bij de tweede paal kon binnen koppen en daarmee de eindstand bepaalde.

SV Bedum kan eerst weer ademhalen. Het team van trainer Remy van der Wal heeft nu 5 clubs onder zich en dat is aan het eind van het seizoen genoeg voor handhaving. Maar er zijn natuurlijk ook nog de tweede en derde periode om voor te spelen..…………../AT