Eerste competitienederlaag vv Winsum VR1

WINSUM – Zaterdag stond de wedstrijd op het programma tegen Klarenbeek, die gedegradeerd is vanuit de hoofdklasse. Voor ons een nieuwe tegenstander waarvan we eigenlijk niet wisten hoe ze voetballen. Wel dat ze vóór deze wedstrijd onder ons stonden op de ranglijst, dus voor ons de taak om dat zo te houden.

Deze middag moesten we het zonder Willisa doen, die interlandverplichtingen had met het oranje zaalvoetbalteam in Zeist. Vandaar dat Kim op doel stond vandaag en niet zonder verdienste. Ondanks het verlies was zij wel, zoals ze dat noemen, the man of the match. Ze heeft ervoor gezorgd dat de score niet verder kwam dan 3 doelpunten.

Omdat de heren ook thuis voetbalden moesten de dames op veld 2 hun wedstrijd afwerken. Onder een zeer harde wind maar verder goed voetbalweer, werd er om 14.30 uur afgetrapt. Vanaf het begin kon je zien dat Klarenbeek de betere ploeg was op het veld, ze waren dan ook het meest in balbezit. Ondanks dat zij alleen maar kunstgras gewend zijn, lieten ze op het Groningse gras ook goed voetbal zien. Toch voetbalden de dames beter dan vorige week en zat er zeker weer potentie in. In de 6e minuut waren het Kim en Thirza die de bal van de lijn moesten halen om te vorkomen dat het 0-1 werd. 4 minuten later was het weer Thirza die de bal van de lijn haalde. Gelukkig bleef het tot de 19e minuut 0-0 toen scoorde Klarenbeek de 0-1. Maar op advies van onze grensrecht, dhr. Leistra, die buitenspel had geconstateerd, werd het doelpunt afgekeurd. Toch kreeg Winsum ook nog wel wat kansjes voor het doel van Klarenbeek. Het laatste kwartier van de eerste helft was duidelijk voor Winsum. In de 35e minuut kreeg Winsum een vrije trap op nog geen 5 meter van het doel, vanwege het terugspelen op de keeper. Echter werd de bal in de muur geschoten en vanuit de rebound kon Linda het leer ook niet in het doel werken en verdween de bal over het doel. Tot aan de rust waren er nog een paar pogingen op het doel van Klarenbeek maar meer ook niet. Zodat de ruststand 0-0 was en de dames aan de thee konden.

De tweede helft zag er heel anders uit dan de eerste. De dames van Winsum lieten het goede spel van de eerste helft helemaal niet meer zien. Gelukkig was er Kim die de dames hielp om niet teveel doelpunten tegen te krijgen, maar Klarenbeek kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Toch was het pas in de 17e minuut van de 2e helft dat ze Kim konden verschalken. Vanuit een vrije trap, waarbij de bal door de tegenstanders nog 3 meter vooruit werd gelegd, werd Kim toch verslagen ondanks dat ze de bal nog wel aanraakte. Om toch nog wat te proberen wisselde Neil vrij snel achter elkaar. Als eerste werd Jolien eruit gehaald en kwam Minke er voor haar in. Een paar minuten later werd Lois ook gewisseld en kwam Ciska voor haar in de plaats. In de 22e minuut was Anouk bijna bij de gelijkmaker. Een voorzet van Minke kon net niet door haar worden ingekopt. In de 30e minuut was het wel Klarenbeek dat de score uitbreidde. Een lange bal vanuit achter viel achter de verdediging van Winsum. Annie probeerde nog om de bal af te schermen maar de spits kan nog net maar haar teen bij de bal en tikte de bal langs Kim 0-2. 2 minuten later kon Anouk toch de aansluitingstreffer maken. Een lange bal van Thirza viel deze keer achter de verdediging van Klarenbeek en Anouk kon met haar snelheid richting doel en schoot de bal langs de keeper 1-2. En er gloorde weer hoop aan de horizon. Dit was echter maar van korte duur. Klarenbeek trapte af na de goal en gaf de bal diep op linksvoor. Deze schoot op het doel maar Kim kon met haar dikke teen redding brengen hierdoor viel de bal terug op de 16 meter bij een tegenstander die de bal keihard tegen het net schoot en de stand op 1-3 zette. Klarenbeek kreeg in de resterende minuten nog een paar kansen maar Kim kon steeds redding brengen. De 1-3 bleef ook de eindstand waardoor de eerste nederlaag een feit is. Volgende week gaan we het opnieuw proberen en wel uit tegen Oranje Nassau aanvang 12.30 uur.

Verslag: Johannes Scholtens