Neil Judkins stopt als trainer van vv Winsum VR1

Neil Judkins: "Keuzes maken."
Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Neil Judkins stopt aan het einde van het seizoen als trainer van vv Winsum VR1. Wel houdt hij zich beschikbaar voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij de club. “Want daar is nog een achterstand weg te werken ten opzichte van het mannenvoetbal”, zo laat de scheidende trainer weten.

Het heeft voornamelijk te maken met z’n eigen fysiopraktijk. Neil: “Fysio2Fit loopt boven verwachting, daar gaat veel tijd in zitten. Daarnaast wil ik zelf ook weer voetballen. En dan moet je keuzes maken.”

Judkins was zo’n 15 jaar geleden ook al een periode trainer van de vrouwen van vv Winsum (toen nog Viboa). Met assistent Ramon Kauw werd er drie keer gepromoveerd, van de vijfde naar de tweede klasse. De speelsters waren destijds allemaal ouder, de meesten zaten op hun top en vonden het verder wel prima.

Dat is nu heel anders legt Judkins uit: “We hebben nu een jonge leergierige groep, waar nog genoeg rek in zit. Het maakte mijn besluit om te stoppen dan ook niet gemakkelijk. Het is een fantastische groep om mee te werken. Ik zal het dan ook zeker wel gaan missen.”

Sinds zijn aanstelling in 2017 als trainer van vv Winsum VR1 ging hij verder waar hij eerder gestopt was: de tweede klasse. Al in z’n eerste seizoen werd vv Winsum VR1 kampioen en in het kielzog promoveerde VR2 van de 4e naar de 3e klasse. Een ongekend succes.

In zijn tweede seizoen bereikte hij met ‘zijn vrouwen’ de bekerfinale wat een hele knappe prestatie was. In de finale waren de studentes van The Knickerbockers VR1 echter iets te sterk.

De Winsumer voetbalvereniging meldt op haar site te hopen dat VR1 de huidige positie – plaats 6 – kan handhaven en goed blijft meedraaien in 1e klasse en dat met het vertrek van Judkins het vrouwenvoetbal een fanatieke coach – met een duidelijke visie op het spel – kwijtraakt. Het is mooi om te zien dat er in een paar jaar zulke stappen zijn gezet.

Neil Judknis tot slot : “En er kunnen nog meer stappen worden gemaakt!”/AT

Reacties