vv Winsum VR1 wint bij Oranje Nassau

GRONINGEN – Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd op het programma tegen de enige Groningse ploeg in de competitie, Oranje-Nassau. ON stond met 1 punt minder onder ons op de ranglijst. Dus voor beide de mogelijkheid om in de bovenste regionen te komen.

Om 12.30 uur werd er afgetrapt op Coendersborg. Na 6 weken blessureleed was Chantal weer bij de selectie en begon ook gelijk aan de wedstrijd. Met een beetje gezonde spanning mocht ze eindelijk weer de wei in. Neil beschikte dan ook over een bijna volledige selectie. Alleen Dena is nog geblesseerd, maar wel op de weg terug. Al het goede komt langzaam zeggen ze meestal.

De wedstrijd; er werd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld van ON dat er goed bij lag vergeleken met het oude veld. De eerste grote kans was voor Winsum, na 15 minuten spelen was het Chantal die de bal net naast het doel schoot. 2 minuten later was het Willisa die redding moest brengen. De bal werd voorgegeven en door de spits ingekopt, maar gelukkig kon de goalie met een katachtige reflex redding brengen. ON werd in deze fase van de wedstrijd wat sterker en voetbalde iets beter dan Winsum, daardoor kregen ze wat meer kansen toebedeeld. In de 23e minuut kwam ON er makkelijk doorheen en werd de bal voorgegeven maar ging gelukkig over de achterlijn. Twee minuten later was het Willisa die met haar voet redding moest brengen en de rebound die erop volgde werd gered door de verdediging. Een minuut later was het weer ON dat een schot loste, gelukkig eindigde deze op de lat. Tot aan de rust waren de meeste kansen dus voor ON maar Winsum kon de 0 houden en zo bleef de beginstand op het scorebord staan 0-0.

De 2e helft zou meer voor Winsum zijn. Ze kwamen beter uit de startblokken dan de dames van ON ondanks dat zij wel de eerste kans hadden. Na 5 minuten werd er gewisseld door Neil. Marlies werd vervangen door Indy en 2 minuten later werd ook Linda gewisseld voor Jolien. In de 10e minuut was het Willisa die een voorzet van ON uit de lucht kon plukken. In de 18e minuut was het eindelijk raak. Een hoekschop werd verlengd, Chantal blokte de verdediging en zo kon Anouk de bal tegen het net schieten. 3 minuten later was ook de 0-2 een feit. Jolien speelde de bal op Minke die met een prachtig schot de bal in de verre hoek plaatste 0-2. Toch werd het nog even spannend 2 minuten later. De 1-2 werd binnen geschoten, maar gelukkig voor Winsum stonden er 2 spelers van ON buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Toch maakte ON in de 33e minuut de aansluitingstreffer. Door gepingel voor het doel kon ON de goal maken. Door deze goal rook ON dat er misschien meer te halen was, maar gelukkig kon Winsum de boel in het slot houden en won het met 1-2 van ON. Hierdoor staan de dames van Winsum nu op de 5e plaats van de ranglijst.

Volgende week spelen we thuis tegen koploper Berkum dat nog geen verliespunten heeft, dus wie weet kunnen wij daar voor zorgen. Jullie zijn van harte welkom om 14.30 uur in Winsum om ons aan te komen moedigen.

Verslag: Johannes Scholtens