Winkhem houdt Sivoc van het lijf

Foto: Jaap Bouwman

SIDDEBUREN – In de zevende ronde van dit seizoen trad Winkhem aan tegen Sivoc. In Siddeburen waren de mannen uit Winsum gebaat bij een ruime overwinning om deze belagers voor een top drie positionering van het lijf te houden. Sivoc presteerde tot zover uitstekend en men mocht dan ook een spannende partij volleybal tegemoet zien. De volle tribune werd niet teleurgesteld, mits men Winkhem aanmoedigde. Winkhem won, 3-1.

In deze uitwedstrijd moesten de Winsumer volleybal mannen het stellen zonder eerste spelverdeler Marnix de Vos. Dit werd ondanks de absentie goed opgepakt binnen het team en dat drukte zich ook uit in een prima start van Winkhem. Met een sterke serve druk en goede focus op het spel, dicteerde Winhem zichzelf in alle rust naar een snelle voorsprong. Na twee sets spelen stonden de gastheren nog puntloos naast het veld te zoeken naar een oplossing, 14-25 , 19-25.

Die oplossing werd gevonden in de serve druk. Sivoc wist vanaf set drie het initiatief over te nemen. Waar in de eerste sets nog veel serve fouten werden gemaakt, herpakten de mannen in het rood zich goed waarna Winkhem wat wegzakte qua serve druk. Dat volleybal een mentaal spel is werd dan ook mooi ten toon gespreid. Winkhem kwam in het laatste deel van de set nog wel wat terug maar het leed was al geschied. Winkhem trok overigens de goede afsluitende punten van de derde set door naar set vier. Dit resulteerde in een gewijzigd initiatief. Nu kwam de meeste druk van Winsumer zijde. Het was dan ook niet meer de vraag óf Winkhem de winst zou pakken, maar met hoeveel punten verschil de winst gepakt zou worden. De set werd zakelijk uitgespeeld door Winkhem en zo wisten de mannen Sivoc tot zover van het lijf te houden, 25-14 , 18-25.

Komende woensdag is er een soortgelijke wedstrijd. Opnieuw moet Winkhem een belager voor de top drie van het lijf proberen te houden. DIO/Bedum komt op bezoek. Deze derby is woensdag 13 november om 21:00 in de Ripperdahal.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

 

Reacties