Derby beslist in Winsumer voordeel

WINSUM – In de derby tegen DIO/Bedum heeft Winkhem goede reclame gemaakt voor de club. Deze wedstrijd speelden de Winsumer lange mannen een prachtige pot tegen een team dat ook goed meedoet in de competitie. Winkhem verzaakte alleen om zich maximaal te belonen en gaf één set weg aan de gasten, 3-1.

Na een derde van de competitie gespeeld te hebben doen de mannen van Winkhem het uitstekend. Met zeven maal winst uit acht gespeelde wedstrijden zit het met het moraal wel goed in Winsum.

Tegen Bedum bewees het eerste heren team opnieuw dat de vorm gestaag groeiende is en dat er nog veel moois in het vat zit, mits de fysieke gesteldheid van de spelers niet tegen gaat werken.

In de eerste sets liet Winkhem zien dat het zeer constant kan spelen. De rust in het team en het daadkrachtig optreden tegen een iets wisselvalliger Bedum betaalde zich uit.

Hoewel de gasten sterk spel lieten zien en het Winkhem moeilijk maakten, was het Winkhem dat steeds een antwoord wist te vinden op de uitgeoefende druk.

Aanvallend en verdedigend liep het goed bij Winkhem en er kon vrij gemakkelijk variaties in de aanval gelegd worden. Bedum beantwoorde dit met eveneens sterk aanvallend spel, maar kreeg minder vaak vat op de passing. Winkhem wist de druk hoog te houden en stond na drie sets spelen op wedstrijdwinst(25-17, 25-21, 25-14).

In de afsluitende set waren de mannen van de thuisploeg gebrand op een maximale score. De eerste paar punten waren voor Bedum. Winkhem kwam zeer sterk terug en nam de leiding weer over totdat Bedum met een ruime serve serie de Winsumer pass wist te ontregelen. Aanvallen werden daardoor doorzichtiger voor de verdediging van Bedum. Hoewel Winkhem nog wel weer wat terug kwam was het Bedum dat met een verdiend punt de kantine op ging zoeken, 22-25.

Over ruim twee week speelt Winkhem de volgende wedstrijd in en tegen Peize, op zaterdag 30 november om 15:30 uur. Ook Peize staat momenteel in de top vijf en daarmee sluit Winkhem de vierde wedstrijd op rij af tegen een directe concurrent voor een topklassering.

Verslag: Jaap Bouwman