DWA/Argo start zaalcompetitie met eenvoudige winst

Foto: Archief HN

STADSKANAAL – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers uit Winsum en Bedum hun eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. Er stond een duel in en tegen Stadskanaal op het programma. Na een ruststand van 4-13, waarmee al duidelijk was dat DWA/Argo een maatje te groot was, werd de eindstand 12-24.

De korfballers van DWA/Argo spelen de zaalcompetitie twee klassen lager dan dat ze op het veld spelen. Deze bijzondere situatie zegt ook meteen iets over de ambities van de club, namelijk: promotie, er moet deze zaalcompetitie gestreden worden voor het kampioenschap.

Zaterdag moest trainer/coach André Pettinga echter al meteen een wijziging binnen zijn basis-achttal maken, want A-speler Sanne Schuuring maakte na eerdere invalbeurten haar debuut in de basis op de plek van de geblesseerde Lisanne Pettinga. Ook Yarin Smedema vult nog steeds de plek in van de geblesseerde Natasja Schuuring.

DWA/Argo startte al gauw met een doelpunt uit handen van Nick Brandsma. Nadat Stadskanaal’74 de gelijkmaker maakte en Tom van der Laan de 1-2 scoorde, bleef het een lange tijd 1-2 staan. DWA/Argo was aan het zoeken binnen de nieuwe vaksamenstellingen, wat er voor zorgde dat de gasten het spel nog niet onder controle hadden. Toen dat wel zo was, begon DWA/Argo met scoren. Zo liep de stand vlot uit naar 1-6, met goals uit handen van:  Yarin Smedema, Nick Brandsma, Sam Pestoor en Lisette Hamminga. Stadskanaal’74 maakte haar tweede goal van de wedstrijd, waarna ook Sanne Schuuring haar doelpunt mee wist te pakken. Nadat Stadskanaal’74 de 3-7 op het scorebord zette, wist Lisette Hamminga twee maal op rij te scoren. Na nog een tegentreffer van Stadskanaal’74 was het wederom Sanne Schuuring die scoorde, gevolgd door Gert-Jan Stulp, Lisette Hamminga en Nick Brandsma met treffers. De ruststand was 4-13. Inmiddels was duidelijk dat DWA/Argo een maatje te groot was voor de Oost-Groningers, maar het moest wel de kop erbij houden en niet verslappen.

Na de rust was Karen Oostmeijer trefzeker. Stadskanaal’74 bleef strijden voor doelpunten en maakte twee treffers op rij. De gastheren en –dames waren in de tweede helft sowieso trefzekerder en dat betekende dat DWA/Argo ook moest blijven scoren. Nick Brandsma scoorde zijn vierde treffer, maar wederom was het Stadskanaal’74 dat twee maal wist te scoren. De stand was op dat moment 8-15. Gert-Jan Stulp en Sam Pestoor zorgden ervoor dat het gat voldoende groot bleef door te zorgen voor 8-16 en 8-17. Na het antwoord van Stadskanaal wisten Lisette Hamminga, Tom van der Laan en Sam Pestoor opnieuw te scoren wat de stand bracht op 9-20. Bij 10-20 kwam andere A-speler Jildau Smedema binnen de lijnen op de plek van haar zus Yarin Smedema. Direct in haar eerste aanval mocht zij ook een treffer op haar naam schrijven.  Ook neef Ole Smedema (eveneens A-speler) kreeg zijn verdiende speelminuten. Nadat Stadskanaal’74 de 11-21 scoorde, was Sam Pestoor weer trefzeker. Hij maakte zijn vierde treffer van de wedstrijd. Stadskanaal’74 wist nog één maal een kans te verzilveren,  waarna Nick Brandsma en Jildau Smedema voor DWA/Argo de laatste treffers van de wedstrijd maakten. De eindstand was zo 12-24.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Nick Brandsma (5x), Sam Pestoor (4x), Sanne Schuuring (2x), Tom van der Laan (2x), Gert-Jan Stulp (2x), Jildau Smedema (2x), Yarin Smedema (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo thuis in de Ripperdahal in Winsum tegen Zunobri uit Zuidhorn. Een bekende ploeg voor DWA/Argo. Dit duel zal van start gaan om 19.20 uur.

Reacties