Futsal Winsum dichtbij puntje tegen koploper

WINSUM – Futsal Winsum is vrijdagavond dichtbij een punt geweest tegen medekoploper Leekster Eagles. De ploeg van Marc Kruger kwam net tekort: 1-2.

Futsal Winsum, dat de selectie weer redelijk compleet heeft, begon sterk tegen de ploeg uit het Westerkwartier. Beide teams starten met veel druk naar voren. Reinder Haaksema en David Albert Villalta kregen kansen. Haaksema was met een onderschepping in de cirkel van de gasten heel dichtbij de openingstreffer maar de bal hobbelde net naast.

De gasten werden daarna sterker en kwamen na tien minuten op voorsprong. Een pass door het midden van Tim Hoff werd onderschept en de koploper toonde zich daarna dodelijk in de afronding.

De gasten kwamen hierna goed weg toen keeper Erwin Mensink geen rood kreeg toen hij Reinder Haaksema torpedeerde. Arbiter Gerlof Gils hield het bij geel.

De bezoekers waren in de laatste fase van de eerste helft echt beter en Winsum maakte veel fouten. Dit werd opnieuw afgestraft toen Martin Oudman de bal inleverde. Reinder Haaksema kreeg de kans namens de thuisploeg iets terug te doen maar hij schoot voorlangs. De adelaars hadden vlak voor rust op 0-3 kunnen komen maar de bal ging net over. Hierdoor bleef het spannend.

Haaksema kreeg kort na rust opnieuw een grote kans. Hij zag de sterk keepende doelman Mensink redding brengen. Aan de andere kant verrichtte doelman Reinder de Haan in het tweede bedrijf ook vele prima reddingen. Acht minuten voor tijd werd het echt weer spannend toen Stefan Bultena op aangeven van Deshly Storm hard binnen schoof.

In de slotfase vloog het spel op en neer en vlogen beide ploegen elkaar een paar keer in de haren. Zoals vrijwel altijd is er ook niet veel voor nodig om de spelers van Leekster Eagles wat over de kook te krijgen.

Tim Hoff was het dichtst bij de gelijkmaker. Op aangeven van David Albert Villalta kwam hij oog in oog met de keeper. Hoff omspeelde Mensink maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Op basis van de tweede helft was een punt verdiend geweest.

Het was in ieder geval wel een boeiend gevecht.

Verslag: Kornelis Prins