Corenos vernedert koploper

ROODESCHOOL – Corenos heeft zaterdag op eigen veld Groninger Boys met 6-2 klop gegeven. De gedoodverfde kampioen uit stad Groningen – nog zonder puntverlies – werd deze middag op alle vlakken afgetroefd door de gretige Roodschoulsters, die dan ook dikverdiend wonnen en daarmee blijven meedoen om de bovenste drie plekken.

Corenos-trainer Marco Pesiwarissa hoopte vooraf op een open wedstrijd. En dat werd het, nadat de beginfase van beide kanten nog een beetje aftasten was geweest. Toch liet het eerste doelpunt van de wedstrijd niet lang op zich wachten.

In de 8ste minuut was het Lars Baar die diep werd gestuurd door Raymon Balkema. Hij was sneller dan Chris Reineta en kon de bal met de punt van z’n schoen langs de uitkomende doelman Sil Damsma tikken om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven, 1-0.

Lars Baar heeft Corenos op 1-0 gebracht

Vier minuten later ontsnapte aan de andere kant van het veld de snelle – 41-jarige – Gio Slijngaard en kon doorgaan op het doel. Anne Jan ter Harkel zette de achtervolging in en zag dat doelman Willem Duinkerken met de voet redding bracht.

Corenos-doelman Willem Duinkerken redt op de inzet van Gio Slijngaard (l)

Binnen het kwartier kwam Groninger Boys goed weg toen Glenn Datema de doorgebroken Jordan Muller net buiten het strafschopgebied onderuit trok. Scheidsrechter Gijs Vogelaar uit Bellingwolde gaf een vrije bal aan de thuisploeg, maar trok geen kaart, waar volgens de regels ‘rood’ voor staat.

Corenos nam de wedstrijd in handen en creëerde wat leuke aanvallen, zonder gevaarlijk te worden. Balverlies in de 25ste minuut aan de kant van de thuisploeg betekende de gelijkmaker. Het was Gio Slijngaard die over links doorkwam en zijn voorzet op maat werd door Freddy de Grooth fraai in de bovenhoek gewerkt, 1-1. De Stadjers waren nog niet uit gejuicht of de 2-1 stond al op het scorebord. Jordan Muller – die lekker op dreef was deze middag – passeerde 4 ‘Boys’ en legde op het juiste moment breed op de voor het doel vrijstaande Nico de Vries, die Corenos weer op voorsprong bracht.

Dave Draaisma (4) probeert Nico de Vries af te stoppen

Waar de gasten in de regen ploeterden op het zware klei, was het Corenos dat mogelijkheden kreeg om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Zo wist Germen een hoekschop van Nico de Vries niet over de doellijn te werken en kwam Jordan Muller net te kort om uit een pass van Lars Baar te scoren.

Vijf minuten voor rust is het dan wél weer raak. Na goed voorbereidend werk van de ongrijpbare Jordan Muller was het Sven Knot die de bal hoog tegen de touwen joeg, 3-1. En in extra tijd had Jordan Muller er ook nog 4-1 van moeten maken, maar uit een hoekschop van Nico de Vries kopte de geheel vrijstaande aanvaller op een paar meter van het doel hopeloos mis. Zo werd er met ‘slechts’ 3-1 gerust.

Waar de gasten in de rust misschien nog hoop hadden op een goed resultaat, was dat in de 53ste minuut wel verdwenen. Een hoog indraaiende bal richting tweede paal van Nico de Vries werd door Groninger Boys-goalie Damsma volledig gemist, waarop Jordan Muller simpel kon binnen tikken. De gasten speelden toen al 4 minuten met 10 man, nadat Glenn Datema zijn tweede gele kaart had gezien.

Na precies een uur spelen werd Groninger Boys helemaal vernederd toen Sven Knot – op aangeven van uitblinker Jordan Muller – achter het standbeen langs Groninger Boys sluitpost Damsma passeerde, 5-1. Freddy de Grooth gaf toen al aan naar de kant te willen, maar toen de leidsman de gasten bij een hoekschop zomaar een strafschop gaf, wilde ‘Nederlands All Time Topscorer’ toch nog even z’n tweede goaltje van de middag meepikken. Vanaf de stip faalde De Grooth dan uiteraard ook niet, 5-2. De Grooth besloot toen maar de wedstrijd uit te spelen. Wie weet………….

Met nog 25 minuten op de klok probeerden de Groningers nog wat te forceren, maar het kwam er niet meer van. Corenos hield vrij makkelijk stand.

Verdedigend zat het wel goed bij de Roodeschoolsters

leek het wel goed te vinden en de wedstrijd zonder kaarten en blessures uit te willen spelen. Doordat er niks lukte begonnen de gasten zich steeds meer te ergeren, sommigen raakten de kop kwijt en maakten domme/vieze overtredingen. Scheidsrechter Vogelaar kon niets goeds doen in hun ogen en werd voor alles uitgemaakt. GB-trainer Johan Ritsema was nog wel zo slim om Dave Draaisma van het veld te halen, zodat zijn team niet met 9 man zou eindigen.

GB-aanvoerder Reineta beklaagd zich bij scheidsrechter Vogelaar

Echte uitgespeelde kansen waren er daarna niet meer te noteren, tot aan de 87ste minuut. Op aangeven van -wie anders – Jordan Muller was het Lars Baars die via de vingertoppen van doelman Sil Damsma het half dozijn vol schoot en de eindstand bepaalde op 6-2.

Zo won het team van trainer Marco Pesiwarissa van Groninger Boys, dat deze middag zeer weinig liet zien. Een verdienste voor Corenos dat zeer gedisciplineerd speelde, zich de kop niet gek liet maken en met aanvallend voetbal het fenomeen Freddy de Grooth ver van het eigen doel heeft weten te houden. Naast de toppositie in 5D staat Corenos bovenaan in de tweede periode./AT