vv Winsum VR1 wint van concurrent

WINSUM – Zaterdag 30 november stond de thuiswedstrijd Vitesse ’63 uit Koekange op het programma. Een naaste concurrent waarbij, bij winst, afstand kon worden genomen van de plekken 6 en lager.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum. De 1e kans van de wedstrijd was voor Winsum. Na 3 minuten liep Anouk goed door op de keeper, die kon de bal niet meer pakken en tikte hierbij Anouk aan. De scheidsrechter zag hier echter niets in en laat doorspelen. Tot aan de 29e minuut bleef het voor beide partijen aftasten waarbij er bij Winsum af en toe niet goed werd ingespeeld en de passes niet goed werden uitgevoerd. Hierdoor konden de speelsters van Vitesse er af en toe gevaarlijk uitkomen. In de 29e minuut was de eerste grote kans voor Vitesse. Een afstandsschot belandde op de paal en Winsum kwam goed weg. Het laatste kwartier gebeurde er niks spannends meer en bleef de 0-0 op het scorebord staan.

De 2e helft zou heel anders gaan lopen. Het begon al met dat het scorebord niet meer mee liep. Na enig overleg bleek dat het hier ging om een menselijke fout en kon het publiek het scoreverloop niet meer digitaal volgen. Alleen via Twitter werd het scoreverloop nog vermeld. En het werd druk op het twitter account, want na 2 minuten was het al raak voor Vitesse. Een speelster kon zomaar door de verdediging heen lopen en kwam 1-op-1 met Willisa. Zij was echter kansloos en zo werd het 0-1. Nog geen 2 minuten later was het alweer gelijk. Vanuit een corner kon Chantal in de kluts de bal binnen werken 1-1.  2 minuten later was het weer Vitesse dat de score uitbreidde. Na balverlies in de verdediging van Winsum, kwam de bal bij de 2e paal waar een aanvalster van Vitesse vrij stond en de bal boven in de hoek schoot 1-2. Het lijkt eentonig maar 2 minuten later maakte Winsum alweer gelijk. Vanuit een hoekschop van Minke kon Thirza de bal achter de keeper van Vitesse plaatsen 2-2. Acht minuten gespeeld en al 4 doelpunten gescoord, wat zullen de andere 37 minuten dan nog brengen. Toch gebeurde er tot aan de 19e minuut niks spannends meer. Na 10 minuten vond Neil het tijd voor een wissel, Jolien werd gewisseld voor Linda. En 5 minuten later werd ook Chantal naar de kant gehaald en kwam Lois er voor haar in. In de 19e minuut was het weer raak voor Winsum. Yvonne speelde de bal prachtig voor en Minke schoot de bal tegen het net 3-2.

Winsum begon iets beter te spelen de tweede helft en kreeg af en toe redelijk wat kansen om de score verder uit te breiden. Ook Vitesse kwam er af en toe nog gevaarlijk uit maar de verdediging stond haar mannetje en maakte geen fouten meer. Na een half uur spelen werd ook de laatste wissel bij Winsum gebruikt en kwam Nina erin voor Yvonne. 5 minuten voor het einde werd er nog een doelpunt van Winsum afgekeurd. Een vrije trap werd voor het doel gebracht die door Linda werd binnen geschoten, echter had de grensrechter de vlag omhoog voor buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. De laatste minuten werden uitgespeeld door Winsum en zo hielden de dames de punten in Winsum. Doordat de directe concurrenten verloren vandaag staan de dames op een mooie derde plaats en kunnen ze dit volgende week zeker stellen tot na de winterstop.

Volgende week spelen we uit tegen De Weide VR1. We trappen om 15.00 af en u bent van harte welkom ook in Hoogeveen.

Verslag: Johannes Scholtens