Bedum thuis hard onderuit tegen LTC

BEDUM – Een slecht begin van de wedstrijd heeft er voor gezorgd dat SV Bedum de rest van de eerste helft achter de feiten aan liep. Ook direct na de hervatting liet het team van Remy van der Wal het afweten, zodat het hoog geklasseerde Asser LTC de wedstrijd al snel na rust beslist had en de machteloze Bedumers uiteindelijk met 2-7 versloeg.

Binnen 10 minuten gaf het scorebord al 0-2 aan. De gasten waren vooral over de rechterkant zeer gevaarlijk. Linksback Thijs Helder kwam armen en benen te kort om de handige Richard Mulder af te stoppen. De Assenaar kon daardoor al in de 3de minuut een prima voorzet geven op de geheel vrijstaande Arjan Akkerman, die de bal in een beweging langs doelman Jos Broekmans in het doel kon schuiven, 0-1.

Akkerman (18) schiet LTC naar 0-1

Zes minuten later was het Marc Heerings die over rechts doorkwam en goed voorgaf. Stefan Kuntz kwam voor z’n man en leek te gaan scoren, maar Bedum-sluitpost Broekmans wist de bal naast te werken. De hoekschop die volgde werd door Heerings prima voor het doel gebracht en het was Kuntz die de bal op de lat kopte. Waar de Bedumer verdedigers stonden te kijken, was het diezelfde Kuntz die de terugspringende bal alsnog tegen de touwen werkte, 0-2.

Hierna nam LTC een beetje gas terug en kwam de thuisploeg meer aan voetballen toe. Nadat Joachim Belga na een kwartier spelen een hoog ingebrachte bal van Jordy van Haag van grote afstand had over gekopt, was het drie minuten later wel raak voor Bedum. Dit keer stoomde Van Haag over rechts door om vervolgens een afgemeten voorzet te geven op Richard de Boer, die op zijn beurt de bal met het hoofd langs LTC-doelman Jelle van der Veen wist te werken, 1-2. Het spel speelde zich daarna voornamelijk op het middenveld af, echte uitgespeelde bleven uit.

Soeratmin Venema met een uiterste inspanning om de bal te krijgen

Een inschattingsfout van aanvoerder Wilco Stolwijk – hij verzuimde om een uittrap van LTC-goalie Van der Veen met het hoofd weg te werken – zorgde ervoor dat de snelle Marc Heerings richting het doel van Jos Broekmans kon gaan. Thijs Helder zette de achtervolging in, maakte in het strafschopgebied een lichte overtreding op de Assenaar, die vervolgens onderuit ging. De bal ging op de stip en Richard Mulder schoot raak. Zo stond het na ruim een half uur spelen 1-3.

LTC verzuimde door te drukken en uit het niets verkleinde SV Bedum drie minuten later alweer de achterstand. Een domme lange bal van Wilco Stolwijk op de in buitspel staande Soeratmin Venema leek kansloos, maar Venema liet de bal op het laatste moment slim lopen en verraste de Asser verdedigers. Zo kon de diepgaande Nick Boelhouwer de bal oppikken en doelman Van der Veen verschalken en de ruststand op 2-3 bepalen.

LTC-er Stefan Kuntz glipt langs Richard de Boer

In de 46ste minuut kwam de thuisploeg nog goed weg toen Stefan Kuntz – op aangeven van Richard Mulder – van dichtbij op doelman Jos Broekmans stuitte. Vijf minuten later moest de Bedumer doelman echter wel weer vissen. Het was Imre de Jong die Richard Mulder diep stuurde en die bedacht zich niet en joeg de bal van 25 meter stijf in de kruising, 2-4. Was de wedstrijd nog niet beslist, dan twee minuten later wel. Het was weer Mulder die de bal voor z’n voeten kreeg en weer van ruime afstand uithaalde. Ook dit schot verdween in het doel, al leek deze bal houdbaar, 2-5.

Bedum speelde eigenlijk al vanaf de 0-2 een kansloze wedstrijd tegen het veel betere LTC en had na de 2-5 nog mazzel dat doelman Broekmans de gasten nog van twee zekere goals – 1 op 1 met Imre de Jong en prima reactie op slim hakballetje van diezelfde speler – wist af te houden.

Toch moest hij nog twee tegengoals incasseren. In de 73ste minuut was het Marc Heerings die vanaf de rechterkant diagonaal raak schoot (2-6) en twee minuten voor tijd bepaalde Richard Mulder – nadat hij zelf hardhandig binnen de ’16’ onderuit was gehaald – vanaf de stip de eindstand op 2-7.

Promovendus LTC pakte door deze overwinning – en het gelijkspel van DZOH bij DESZ – de koppostie in 2J. SV Bedum daarentegen blijft in degradatiezorgen.

Ondanks de tegenvallende resultaten maakte de club na afloop bekend verder te gaan met trainer Remy van der Wal, die thans aan z’n derde seizoen bezig is in z’n woonplaats./AT