vv Winsum VR1 laat punten liggen in Hoogeveen

HOOGEVEEN – Zaterdag 7 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en wel uit tegen De Weide uit Hoogeveen. Op papier een wedstrijd tussen de nummer 3 en de nummer 12.  Dat wil echter niet zeggen dat de wedstrijd dan al gespeeld is natuurlijk.

Om 15.00 werd er afgetrapt aan de Elbe 2 in Hoogeveen. Wij speelden niet in de reguliere kleding maar in een tenue van De Weide. Het team was helemaal vergeten dat ons uittenue mee moest. Gelukkig was de weide zo vriendelijk om hun reserve shirts uit te lenen aan ons en konden we gelukkig toch voetballen. Zo stonden er om 15.00 uur 2 teams op het veld, de één in het zwart en de andere in het groen/wit (de Weide).

Dan over de wedstrijd: eigenlijk valt over de wedstrijd niet zoveel te melden. Winsum was de bovenliggende partij die constant in de eerste helft op de helft van De Weide te vinden was. Met vaak prachtige combinaties en het rondspelen van de bal lieten wij zien dat we dit jaar stabiel en vaak goed voetbal laten zien. De Weide had een blok aan verdediging staan waar niet door heen was te komen. Af en toe kwamen ze er even uit en dan was de verdediging van Winsum weer alert en kon er weer worden begonnen met een nieuwe opbouw. Van veel doelpogingen was dan ook geen sprake en we kwamen vaak niet verder dan de 16 meter. Af en toe was er een schot op het doel maar dat was het dan wel. Toch was het spel van Winsum mooi om te zien; van achteruit werd er goed opgebouwd en af en toe werden er prachtige steekpasses gegeven. In de laatste minuut van de 1e helft was Yvonne het dichts bij een doelpunt. Vanuit een corner kreeg zij de bal en uit de draai schoot zij de bal in de verre hoek op de lat. Even later floot de goed leidende scheidsrechter voor de rust en stond de 0-0 nog steeds op het scorebord.

De 2e helft bracht weinig verandering. Winsum bleef druk uitoefenen op het doel van De Weide, maar de dames konden geen vuist maken. Als ze er doorheen kwamen dan zat er wel weer een been of een hand (van de keeper) van de Weide tussen. Neil besloot er na 10 minuten wat vers bloed in te gooien, Lois en Linda werden vervangen door Minke en Nina, maar ook zij konden de score niet openbreken. Bij Winsum was het voetbal prima alleen ontbrak waarschijnlijk de scherpte en konden de spitsen de bal niet in het doel krijgen. Na 25 minuten spelen werd ook de moe gestreden maar goed voetballende aanvoerder Jolien vervangen door Annie. Maar dit veranderde niks meer aan de uitslag en zo bleef het 0-0 in Hoogeveen. Omdat de naaste concurrent wel de punten pakte staan wij in de winterstop op een 4e plaats. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, maar het had net zo goed ook de 3e of zelfs 2e plek kunnen zijn. Na 1 maal verlies, 5 maal winst en 5 maal gelijk mogen we concluderen dat we een goeie stabiele ploeg zijn en dit vanaf februari gewoon willen doorzetten. Wij zien jullie dan ook graag in de 2e helft weer terug.

Verslag: Johannes Scholtens