Winst voor DWA/Argo in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een uitwedstrijd voor de korfballers van DWA/Argo. De Winsumers en Bedumers reisden af naar Leeuwarden voor een duel tegen de nummer vier van de ranglijst, Leeuwarden. In de eerste helft liep DWA/Argo al snel uit naar een 3-9 ruststand, waarna het in het tweede bedrijf uitkwam op een 8-13 eindstand.

Het team van trainer-coach André Pettinga begon zaterdag weer in de vertrouwde opstelling, met de acht vaste basisspelers van dit seizoen. Met deze vaste spelers werd het doel gesteld om 2019 met winst af te sluiten, aangezien het zaterdag de laatste wedstrijd van 2019 was.

Nadat de thuisclub 1-0 op de borden bracht, zorgde Lisanne Pettinga van dichtbij bij de korf voor 1-1. Vervolgens schoot Tom van der Laan de 1-2 binnen, waarna Leeuwarden weer met een antwoord kwam en zo voor 2-2 zorgde. Na deze gelijkopgaande beginfase volgde een sterke periode van de gasten uit Groningen.  DWA/Argo scoorde maar liefst zes keer op rij. Deze doelpunten kwamen uit handen van Karen Oostmeijer, Lisette Hamminga, Nick Brandsma en Gert-Jan Stulp die een strafworp versierde. Voor de rust kon Leeuwarden nog iets terug te doen door te scoren, waarop Yarin Smedema haar goaltje meepakte en zorgde voor de ruststand van 3-9.

Gert-Jan Stulp maakte in de tweede helft zijn eerste goal door van afstand raak te schieten. Na een antwoord van Leeuwarden, maakte Tom van der Laan door een afstandsschot de elfde goal voor DWA/Argo. Zo bleef DWA/Argo afstand houden en kon Leeuwarden geen echte vuist meer maken.

Na 5-11 zette Karen Oostmeijer de 5-12 op het scorebord en ook A-spelers Sanne Schuuring, Ole Smedema en Jildau Smedema mochten wederom speelminuten maken met een goede invalbeurt. Lisette Hamminga schoot als laatste raak voor de ploeg uit Winsum en Bedum. Leeuwarden wist nog tweemaal te scoren en zo werd de  eindstand van 8-13 bereikt. DWA/Argo kon met twee punten op zak weer terug naar huis.

Scores DWA/Argo:  Karen Oostmeijer (3), Lisette Hamminga (3), Nick Brandsma (2), Tom van der Laan (2), Yarin Smedema (1), Lisanne Pettinga (1) en Gert Jan Stulp (1).

Na deze wedstrijd is DWA/Argo de komende drie zaterdagen vrij. De eerstvolgende wedstrijd wordt op 11 januari 2020 gespeeld in de Ripperdahal in Winsum. Om 18.40 uur wordt er dan gespeeld tegen Korwi uit Winschoten, dat na drie gespeelde wedstrijden nog zonder punten onderaan de ranglijst staat.