Zwaarbevochten punt voor Noordpool UFC

UITHUIZEN – De wedstrijd tussen Noordpool UFC en VV Ezinge eindigde zaterdagmiddag in een gelijkspel. Nadat de gasten in de eerste helft verdiend op voorsprong waren gekomen, kwamen de Uithuizers na de thee langszij. Waar VV Ezinge in de slotfase de winst probeerde te forceren, wist het hard werkende Noordpool UFC met kunst en vliegwerk een verdiend punt aan het duel over te houden.

Het eerste gevaar kwam van Noordpool. Het was Mark Bos die in de 4de minuut diep werd gestuurd en brutaal uithaalde. Z’n inzet verdween in het zijnet.

In de tiende minuut kreeg Ezinge en hoekschop toebedeeld. Nick Rosema bracht de bal goed voor het doel en het was Jasper Dijkstra die in de lucht won van Johan Kluin, alleen verdween z’n inzet met het hoofd in de handen van Noordpool-doelman Swen Johannes.

Na een kwartier leek Jos Klip uit een hoog ingebrachte bal met het hoofd te scoren, maar de kopbal van de centrale verdediger van Noordpool ging over.

Een minuut later had Dennis Abbas de gasten op voorsprong moeten zetten. De aanvaller werd met een slimme steekpass van Jasper Dijkstra in de ’16’ aangespeeld, kapte vervolgens Johan Kluin en Raymond Koopman uit, en haalde uit. Het was echter goalie Swen Johannes die redde en de bal via de paal over de achterlijn zag gaan.

Halverwege de eerste kwam Ezinge uit het niets op voorsprong. Een indraaiende hoekschop van Nick Rosema ging voor het doel langs, waar Noordpool-sluitpost Johannes mistastte en de bal via het lichaam van Jasper Dijkstra in het net ging, 0-1. Het was in een fase van de wedstrijd dat er weinig tot niets gebeurde. Direct na deze treffer liet Keith Makin na een technisch hoogstandje een prachtig schot van z’n voet vertrekken, alleen ging de bal recht in de handen van Ezinge-doelman Ben Douwsma.

Na precies een half uur spelen wist Arnoud de Graaf medespeler Richard Haan te bereiken, waarop Haan in kansrijke positie op Douwsma strandde. De laatste serieuze doelpoging voor rust kwam nog van de gasten. Het was Jasper Dijkstra die van zo’n 25 meter op de paal schoot.

Vijf minuten na rust legde Dennis Abbas de verdediging van Noordpool in de luren door met een slalom langs vier spelers te glippen, maar hij wachtte in het strafschopgebied veel te lang om de bal op doel te schieten. Een slecht afgegeven bal op Eward Gerritsen restte, di er vervolgens helemaal niets mee kon. Het typeerde wel een beetje het spel van Ezinge deze middag. Het was ver beneden peil, zou ook coach Leendert Nieborg na afloop bevestigen.

En waar Ezinge verzuimde om de voorsprong te verdubbelen, was het de thuisploeg dat in de 54ste minuut langszij kwam. Via een uitbraak was het Keith Makin die beheerst afrondde door de bal langs goalie Ben Douwsma in het doel te werken, 1-1.

Voor het team van trainer Willem Kluin werd het daarna verdedigen aangezien Ezinge de druk opvoerde. De gasten kregen genoeg kansen om alsnog met 3 punten huiswaarts te keren, maar de scherpte was deze middag niet aanwezig bij ‘de 11 van Nieborg’. Zo had Paul Broekhuizen na een uur spelen met het hoofd moeten scoren uit een vrije bal van Ricardo de Wit, maar verdween de bal naast het doel.

In de 78ste minuut was het dan toch raak voor Ezinge. Op aangeven van Jasper Dijkstra was het Dennis Abbas die de bal tegen de touwen joeg. Echter, het doelpunt werd op advies van de assistent-scheidsrechter geannuleerd; Jasper Dijkstra zou met de bal al over de achterlijn zijn geweest. Zo bleef het 1-1 en moesten de gasten alsnog op zoek naar de winnende treffer.

Het spel bleef ver beneden ‘gemiddeld 5e klasse’ en de overtredingen stapelden ze op in de tot dan toe sportieve wedstrijd.

Scheidsrechter Nieboer stond er bovenop………… en een aantal keren in de weg

Ezinge kreeg nog drie uitstekende mogelijkheden op de 1-2. In de 84ste minuut was het Dennis Abbas die van dichtbij naast schoot en vijf minuten later kopte Jasper Dijkstra uit een vrije bal van Eward Gerritsen in kansrijke positie naast. En ver in blessuretijd had Eward Gerritsen matchwinner kunnen worden, maar hij kopte naast uit een hoekschop van Jelle Huizing.

In de hectische slotfase waren er nog irritaties over en weer en konden Stephano da Silva Piloto (Noordpool UFC) en Daan Douwsma (Ezinge) vroegtijdig gaan douchen.

Ze eindigde de wedstrijd met 10 tegen 10 en 1-1 op het scorebord. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag, beide teams verdienden de overwinning niet./AT