Futsal Winsum kan niet stunten

Foto: Archief HN

WINSUM – Futsal Winsum is er vrijdagavond niet in geslaagd te stunten tegen koploper Texel ’94. De thuisploeg kende een goede start maar vergat te scoren waarna het bekeken was.

Futsal Winsum overrompelde de eilanders in het begin van de wedstrijd met prima spel. David Albert Villalta en Reinder Haaksema gingen samen op de keeper af waarbij Haaksema de 1-0 binnen gleed.

Winsum combineerde prima en kreeg kansen. Sander Roorda, terug na een ribblessure, kreeg de bal niet langs de goalie van Texel. Dit lukte ook Deshly Storm niet maar hij speelde in tweede instantie perfect af op Michiel van Bolhuis. Die besloot om onbegrijpelijk reden niet om de trekker over te halen maar wilde op een paar meter van de goal opnieuw breed leggen op Storm. Dit mislukte jammerlijk. Tien seconden later was het in de tegenstoot 1-1. Winsum kreeg opnieuw kansen. David Albert Villalta stond oog in oog met de keeper maar kreeg de bal er ook niet in.

Texel kwam vis een rake punter op 1-2. Haaksema had de gelijkmaker op zijn schoen maar schoot tegen de doelman aan. Opnieuw liet Texel zien hoe je wel effectief bent want zij schoten de bal langs Reinder de Haan waarmee de ruststand 1-3 werd.

Winsum probeerde na rust terug te komen maar kwam er te weinig aan te pas. Na een goede start lukte het gewoon niet meer. De energie verdween uit het spel. Texel liep uit naar 1-6 en vlak voor tijd scoorde Michiel van Bolhuis nog waarmee de eindstand op 2-6 bepaald werd.

Futsal Winsum gaat de winterstop in als nummer 10 van de eerste divisie met 7 punten uit 10 wedstrijden. De ploeg van Marc Kruger moet na de winterstop vol aan de bak voor handhaving.

Verslag: Kornelis Prins

Reacties