Artemis actief op Ameland en in Dwingeloo

Finish Hilda Broekhuizen op Ameland
Foto: Artemis

WINSUM – Leden van de loopgroep Artemis stonden afgelopen zaterdag aan de start op Ameland en in Dwingeloo. Op Ameland behaalde Hilda Broekhuizen uit Winsum op de halve marathon een derde plaats bij de vrouwen 55 plus.

De omstandigheden tijdens de Amelander Adventure Run waren net als vorig jaar verre van ideaal. Een harde onstuimige wind en diverse buien zorgden voor een echte wedstrijd met de typisch eilander elementen. De meeste van de ongeveer 4000 deelnemers op de diverse afstanden kijken echter met een goed gevoel terug op deze zware editie.

Artemis werd vertegenwoordigd door een achttal leden. Hiervan startten er vier op de halve marathon en vier op de 10 kilometer. Marnix van den Brink uit Groningen liep een goede halve marathon. Zijn tijd van 1.49.12 uur was goed voor een 92e plek bij de Mannen 40 plus. Hilda Broekhuizen volgde hem op de voet met een tijd van 1.49.52 uur. Zij behaalde hiermee in haar zevende deelname aan deze run een verdienstelijke derde plaats bij de Vrouwen 55 plus. Haar achterstand op de nummers een en twee in deze categorie bedroeg respectievelijk 5.28 minuten en 27 seconden. Peter van Ooijen uit Warfhuizen finishte bij de Mannen 60 plus met een tijd van 2.18.47 uur als 71e. Janneke Cazemier uit Warffum begon ook aan de halve marathon maar ze hield het na 15 kilometer voor gezien. Op de 10 kilometer zien we Harmjan Postmus uit Vierhuizen met een tijd van 50.02 minuten terug als 22e bij de mannen 50 plus. De 1.04.38 uur van Valerie Schaaphok uit Winsum betekende een 150e plaats bij de Vrouwen senioren. Rest nog te vermelden dat zowel Anke Bijma uit Sauwerd als Anja Schaaphok uit Winsum de 10 kilometer niet rennend maar wandelend hebben afgelegd.

Run Forest Run Dwingelderveld

De Run Forest Run bestaat uit een serie trailrun-evenementen in Noordoost-Nederland georganiseerd door Adam & Events uit Gieten. Afgelopen zaterdag vond vanuit Dwingeloo de Run Forest Run Dwingelderveld plaats met keuze uit de afstanden 15, 26 en 43 kilometer. Trails over ongebaande paden met natuurlijke hindernissen waarbij de deelnemers echt opgaan in de natuur. De totaal 500 deelnemers, waaronder 160 vrouwen, doorkruisten het 4000 hectare grote nat heidegebied in Zuidwest-Drenthe. Een uniek gebied: Het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa en schitterend vanwege de zacht glooiende heidevelden met plassen, vennetjes, bos en stuifzand. Miranda Viink uit Winsum was een van de 103 deelnemende vrouwen op de 15 kilometer. Met een tijd van 1.27.08 uur behaalde ze een keurige elfde plaats.

Reacties