Prima prestatie Artemisser Miranda Vink in Delfzijl

Miranda Vink (links) tijdens de prijsuitreiking
Foto: Artemis

WINSUM – Leden van Loopgroep Artemis waren het afgelopen weekend actief in Delfzijl en Peize. De Winsumse Miranda Vink heeft daarbij in de Dijkloop van Delfzijl een prima prestatie geleverd door op de 10 kilometer als tweede bij de vrouwen te eindigen.

Erik Bosscher organiseerde vier jaar geleden de eerste Dijkloop voor vijftig deelnemers. Daarna was de zeedijk drie jaar lang verboden gebied in verband met werkzaamheden. De dijk is bij Delfzijl inmiddels 2 meter hoger en 25 meter breder geworden. Deze is ook versterkt met asfalt en beton aan de zeezijde. Afgelopen week is de vernieuwde zeedijk officieel ingewijd en afgelopen zaterdag was het publiek aan de beurt. Dezelfde Erik Bosscher, bijgestaan door vele vrijwilligers, maakte van de gelegenheid gebruik om de 2e Dijkloop op poten te zetten. Zo vertrokken er zaterdagmiddag ruim 500 hardlopers en wandelaars met keuze uit de afstanden 5, 10, 21,1 en 30 kilometer inclusief keerpunt. De belangstelling was zo groot dat er onvoldoende startnummers met chip beschikbaar waren. Er stond met een temperatuur van een graad of 8 een straffe zuidelijke wind. Deze wind was vooral merkbaar op de terugweg. Een marathon zal wellicht volgend jaar onderdeel van het programma gaan uitmaken.

De afvaardiging van Artemis bestond uit vier leden. Op de 10 kilometer bij de vrouwen behaalde Miranda Vink in een veld van 43 deelneemsters een keurige tweede plaats in 49.13 minuten. Haar achterstand op de nummer een bedroeg 2.07 minuten. Ze was 42 seconden sneller dan de nummer drie. Plaatsgenoot Gonny Houtman, lopend zonder een niet meer voorradige chip, werd niet geklasseerd. Maar haar zelf-geklokte tijd van 52.52 minuten zou goed geweest zijn voor een zesde plaats. Marianne Waterman uit Sauwerd volbracht de halve marathon als 21e bij de vrouwen in 2.28.22 uur. Wim Ammeraal uit Leens startte nog wel op de 5 kilometer maar een opspelende kuit was er de oorzaak van dat hij na 1300 meter is uitgestapt.

De Dijkloop is een aanrader voor iedereen die van water, zeelucht en vergezichten houdt. De brede gelijkmatige asfaltweg aan de buitenkant van de dijk vanaf Delfzijl tot aan de Eemshaven biedt hardlopers, fietsers en wandelaars volop mogelijkheden het gehele jaar door van de natuur te genieten.

Decemberloop Peize

De plaatselijke Toer- en Fietsclub Nooit Opholl`n altied deurtrapp`n (NOAD) en de Loopgroep Door Sport tot Vriendschap (DSTV) organiseerden afgelopen zaterdagmorgen de 33e editie van de Decemberloop In Peize. Het aantal deelnemers op de 5, de 10 en de 15 kilometer en de jeugdlopen bedroeg 250. Het sportpark van de v.v. Peize fungeerde wederom als uitvalsbasis voor het parcours van 5 kilometer, dat afhankelijk van de gekozen afstaand, een, twee dan wel drie keer moest worden afgelegd. Het was met een weinig zon en een licht briesje goed loopweer in Peize. Op de 5 kilometer gingen 28 mannen, waaronder Johan Vonck uit Garnwerd, van start. De Garnwerder behaalde met een tijd van 20.47 minuten een keurige zesde plaats.

Reacties