Prima prestaties Artemissers in De Wilp en Almere

Hilda Broekhuizen in actie in De Wilp
Hilda Broekhuizen in actie in De Wilp
Foto: Artemis

DE WILP/ALMERE – Hilda Broekhuizen uit Winsum blijft goed presteren. Afgelopen zaterdag behaalde de atlete van Loopgroep Artemis in De Wilp een uitstekende derde plaats op de halve marathon bij de vrouwen overall.

De voetbalvereniging De Wilper Boys stond garant voor de organisatie van de 40e editie van de Nieuwjaarsloop. Bij deze eerste loop in het nieuwe jaar konden de totaal 350 deelnemers kiezen uit de afstanden bijna 5, ruim 10 en 21,1 kilometer. Het was grauw en regenkoud in De Wilp en op de open stukken van de diverse mooie parcoursen in het Gronings-Friese grensgebied stond een harde wind.

Artemis telde vijf leden op de drie afstanden. Zoals gemeld behaalde Hilda Broekhuizen op de halve marathon bij de vrouwen met een prima tijd van 1.44.20 uur een verdienstelijke derde plaats. Han Korhorn uit Kloosterburen klokte een tijd van 1.48.57 uur en werd hiermee 28e bij de mannen overall. Op de 10 kilometer noteerde Johan Vonck uit Garnwerd als 23e bij de mannen overall in een veld van 110 deelnemers een tijd van 45.09 minuten. Bij de 44 vrouwen op de 10 kilometer werd Gonny Houtman uit Winsum 17e in 52.49 minuten. Marjan Vink uit Warffum tenslotte liep een keurige 5 kilometer bij de vrouwen. Haar tijd van 26.27 minuten was goed voor een 12e plaats in een veld van 49 deelneemsters.

Na afloop van de wedstrijden konden de deelnemers in de kantine van de voetbalvereniging nog genieten van een taartje, aangeboden ter gelegenheid van de 40e editie.

Mollenmarathon Almere

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dit geldt met name voor Janneke Cazemier uit Warffum. Nadat ze op 6 oktober 2018 in Leek haar 100e marathon voltooide, volgde in 2019 een periode van gedwongen rust door fysieke ongemakken. Eerst in oktober werd weer voorzichtig deelgenomen aan een aantal wedstrijden over korte afstanden. Ondanks weinig duur-kilometers in de benen besloot ze toch afgelopen zaterdag mee te doen aan de 102e Mollen Marathon rondom Almere Buiten. Haar vierde deelname aan deze zeer kleinschalige marathon op inmiddels bekend terrein. De organisatie hiervan is in handen van Ben Mol.

Laatstgenoemde, die zaterdag zijn 687e marathon voltooide, zat samen met Janneke Cazemier in het Nederlands Ultra Team. Beiden vertegenwoordigden ons land in 2005 op het Europees- en het Wereldkampioenschap 24 uur Loop in Oostenrijk. Cazemier legde in deze 24 uur 194,698 kilometer af. Mol was goed voor 163,848 kilometer.

Het volledig verharde parcours rondom Almere bestond uit een aanloopronde van 2 kilometer en zeven ronden van 5.7 kilometer langs de Oostvaardersplassen. De Mollen Marathons zijn zelfvoorzienend, dat wil zeggen er is geen tijdmeting, geen kleedkamer, geen douche, geen toilet en geen verzorging. Na elke ronde passeerden de deelnemers een parkeerplaats om vanuit de auto in de eigen verzorging te voorzien. Van de drie deelnemers finishte Janneke in haar 101e marathon als eerste overall in 4.52.25 uur. “Het was koud en er stond een harde wind. Een goede voorbereiding voor mijn 102e marathon op 02-02-2020 in Roden”, aldus de tevreden inwoonster van Warffum.

Cookieinstellingen