Weer nipte nederlaag Futsal Winsum

URK – Futsal Winsum kwam vrijdagavond op Urk knap terug van een 4-1 achterstand. De bezoekers maakten vlak voor tijd de 4-4 maar Urk sloeg hierna toch nog toe: 5-4.

Urk en Futsal Winsum waren voor rust bepaald niet op dreef. Winsum was slordig in overtalsituaties zodat kansrijke momenten onbenut bleven. De thuisploeg kwam vlak voor rust tot scoren: 1-0.

Na rust maakten de bezoekers gelijk. Ulco Brinkhuizen bediende bij een vrije trap Sander Roorda op de achterlijn. Die mikte uit een moeilijke hoek raak. Hierna kreeg Winsum de goals in een open tweede helft in rap tempo tegen. De thuisploeg bij een snelle uitval de 2-1. De 3-1 was een knullige tegengoal. Deshly Storm had de bal achterin veroverd maar stond toch toe dat de tegenstander raak kon schieten. Toen het ook nog 4-1 werd, leek het moeilijk te worden voor de ploeg van Marc Kruger. De Noord-Groningers kwamen echter knap terug. Na een goede aanval legde Reinder Haaksema breed op Sander Roorda die zijn tweede van de avond maakte. Ulco Brinkhuizen nam hierna een slimme vrije bal die in het doel ging omdat Roorda het uitzicht van de keeper belette. Urk had veel overtredingen nodig en Winsum kreeg een 10-meter-trap te nemen. Tim Hoff schoot met nog twee minuten op de klok de gelijkmaker binnen.

Winsum leek op weg naar in ieder geval een punt. Maar het ging helaas toch nog mis. De Winsumers doen in veel wedstrijden goed mee maar weten dit seizoen vaak net geen resultaat te halen.  De ploeg van Marc Kruger gaat vrijdag op bezoek bij Marlene 2 in Heerhugowaard. Dit is een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. In het restant van het seizoen heeft Winsum nog zeven thuiswedstrijden te goed. En de top drie is daarbij al langs geweest in de Ripperdahal.

Verslag: Kornelis Prins