DWA/Argo ook in return te sterk voor Stadskanaal ’74

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo de eerste returnwedstrijd tegen Stadskanaal’74. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo te winnen met 12-24 en dit maal eindigde de wedstrijd bij 24-13 in het voordeel van de Winsumers en Bedumers. DWA/Argo behoudt hierdoor de koppositie.

Zaterdag ging DWA/Argo in de Ripperdahal in Winsum van start in de bekende basisopstelling van de afgelopen weken. Al binnen twee minuten wist Sam Pestoor twee maal te scoren waarna Stadskanaal’74 snel reageerde met een tegendoelpunt. Ook Karen Oostmeijer wist het gat van de korf te vinden, maar Stadskanaal’74 scoorde vervolgens vier treffers op rij, waardoor er een stand van 3-5 op het scorebord kwam in het nadeel van DWA/Argo. Tom van der Laan en Yarin Smedema zorgden samen voor twee treffers en hierna vielen de doelpunten om en om tot een score van 7-7. Vanaf deze stand kende DWA/Argo een scherpe fase en kon de ploeg van trainer-coach André Pettinga het veldoverwicht uitdrukken in treffers. De thuisploeg scoorde vijf treffers op rij en sloeg daarmee een gat. Stadskanaal’74 voegde nog twee treffers aan het totaal toe en Lisette Hamminga maakte de laatste treffer voor de rust. De ploegen gingen de kleedkamers in met een 13-9 ruststand.

Na de rust ging DWA/Argo verder met scoren, want Karen Oostmeijer, Nick Brandsma en Lisette Hamminga waren trefzeker. Hierdoor werd al vlot in de tweede helft duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was en nadat Stadskanaal’74 een tegentreffer maakte, scoorde DWA/Argo maar liefst zes maal op rij. Stadskanaal gooide de handdoek en via 22-10 en nog twee doelpunten van Gert-Jan Stulp kwam de eindstand uiteindelijk bij 24-13.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma(6x), Karen Oostmeijer (4x), Lisette Hamminga (3x), Gert-Jan Stulp (3x), Tom van der Laan (3x), Sam Pestoor (3x), Yarin Smedema (1x), Jesse Reker (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo in Zuidhorn tegen Zunobri. Dit duel zal om 15.15 uur van start gaan. De vorige wedstrijd werd door DWA/Argo gewonnen met 18-11.