vv Winsum VR1 start 2e seizoenshelft met winst

WINSUM – Zaterdag was de start van de tweede helft van de competitie voor de dames van Winsum. Het leek erop dat de wedstrijd geen doorgang zou vinden omdat de velden aan de Schouwerzijlsterweg werden afgekeurd. Gelukkig kon er wel worden gevoetbald op de velden van Schilligeham.

Om half 3 werd er afgetrapt en ondanks de harde wind en kou was er toch nog redelijk wat publiek aanwezig. Winsum had vanaf het begin het veldoverwicht maar liet regelmatig wat steken vallen op het middenveld waardoor HZVV er soms gevaarlijk uit kon komen. Toch was het Winsum dat in de eerste 25 minuten de meeste kansen creëerde en waren er mooi combinaties bij. HZVV was het echter dat in de 29e minuut de score opende door een slechte omschakeling van Winsum, het leek wel of ze stonden te slapen achterin. Voor de rust kreeg Winsum nog een paar kansen op de gelijkmaker maar na 45 minuten stond de 0-1 gewoon nog op het bord.

In de rust besloot Neil om Yvonne te wisselen voor Jolien om de druk naar voren nog meer op te voeren. Vanaf de aftrap was het gelijk weer Winsum dat het spel maakte en na 5 minuten was het Chantal die na een voorzet van Nina de bal net over het doel schoot. De druk bleef aanwezig op het doel van HZVV maar pas in de 75e minuut was het Anouk die de 1-1 scoorde. Lois, die in gevallen was voor Berber, gaf een steekbal door het centrum. Chantal liet de bal lopen en Anouk scoorde al glijdend de 1-1. Het laatste kwartier ging in en de dames probeerden van alles om de 3 punten in Winsum te houden. In de 90e minuut kregen we van de scheidsrechter een strafschop toegewezen omdat er hands was gemaakt binnen de 16 meter van HZVV. Deze werd boven in het dak van de goal geschoten door Anouk waardoor de stand omgezet werd in een 2-1 voor Winsum. In de 2 minuten blessuretijd werd er nog jacht gemaakt op de 3-1 maar na 92 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en zo bleven de 3 punten in Winsum. Volgende week spelen de dames in en tegen Berkum om 14.30 uur. Hopelijk gaan we door met onze goeie reeks en zit er aan het einde van het seizoen nog een mooie nacompetitie aan vast.

Verslag: Johannes Scholtens