VIOS turnsters pakken medailles

Foto: VIOS

UITHUIZEN – Onlangs turnden zeven turnsters van de Warffumer turnclub VIOS in sporthal De Mencke in Uithuizen hun eerste competitie wedstrijd van NTS A.

Tess Zemering kwam uit in de categorie Pupil 1 N3. Ze begon sterk op rek waar ze 11.733 scoorde. Op de balk heeft Zemering zich enorm verbeterd en ze scoorde dan ook 11.550. Voor de vloer oefening vallen nog wat meer punten te halen, de oefening was deze keer goed voor 12.600. Zemering haar sprongen kwamen helaas deze wedstrijd niet goed uit de verf, maar kreeg toch een mooie score van 13.533. Helaas eindigde Zemering op een zure vierde plaats.

Marilynn Raat kwam uit in de categorie jeugd 2, supplement E. Raat begon op vloer, waar zij wat punten liet liggen door slordigheid, haar score was 11.500. Op sprong liet ze haar nieuwe sprong half in – heel uit zien, echter ging deze nog niet helemaal goed 11.000 was de score. Op brug het beste toestel van Raat turnde zij sterk naar de 11.050. Op de balk turnde Raat ook sterk echter viel het cijfer 10.533 tegen. Raat eindigde keurig op de eerste plaats.

Bo Dopma en Yuan Post kwamen uit in de categorie Junior, supplement D. De dames begonnen op de brug. Beide wisten ze hier een stuk beter te scoren dan de voorgaande wedstrijd. Dopma 10.400 en Post 9.700. Ook op balk wisten beide turnster sterk te turnen zonder een val. Bij Post ontbrak het nog wat aan de uitstraling wat haar cijfer niet hoger bracht dan 10.000, Dopma scoorde 11.350. De vloer is voor Post nog een wat lastig onderdeel, helaas wel een val met de arabier-salto wat de scoorde bracht tot 9.267. Dopma turnde ook niet op haar aller best op vloer, maar pakte met 11.433 toch de eerste score. Voor sprong kreeg Post 11.250 en Dopma voor een nieuw uitgevoerde sprong die nog niet helemaal goed ging 11.500. Post eindigde op een keurige dertiende plaats en Dopma mocht op het hoogste podium klimmen en een gouden medaille meenemen.

Linde Kuiper kwam uit in de categorie Instap D1. Ze begon sterk op de sprong waar ze 13.700 scoorde. Ook op de brug turnde Kuiper een mooie oefening wat haar 12.750 opleverde. Op de balk kwamen helaas de zenuwen om de hoek kijken, waardoor Kuiper een belangrijk deel uit haar oefening vergat te turnen. De score kwam tot 10.633. Op de vloer turnde Kuiper netjes, echter vergat ze hier wat kleine pasjes door de zenuwen wat haar lichte aftrekt opleverde. Kuiper scoorde 12.367. Kuiper eindigde als derde.

Denise Raat en Vera Bijsterveld kwamen uit in de categorie Senior, supplement D. De turnsters begonnen op de balk, waar ze beide genoegen moesten nemen met een val. Raat scoorde 9.333 en Bijsterveld 9.200. Op vloer turnde Raat sterk met een prachtige oefening op muziek wat haar 11.300 opleverde. Echter ging de vloer bij Bijsterveld wat anders. Doordat ze de muziek in het begin niet hoorde was ze gelijk de kluts kwijt. De oefening verliep hierdoor niet zoals gewenst en het cijfer werd niet hoger dan 9.567. Op de sprong deden beide turnsters het goed. Raat scoorde 11.950 en Bijsterveld 11.300. Het laatste toestel was de brug. Voor beide turnsters niet het beste toestel, een lastig toestel wat veel kracht kost en dan stond de brug ook nog veel te laag. Helaas moesten ze het er mee doen. Raat scoorde 8.750 en Bijsterveld 7.000. Raat eindigde op de derde plaats en Bijsterveld op keurige zestiende plaats.

Trainsters Sandra Bosman en assistent-trainster Emma Reinder kijken terug op een leerzame wedstrijd.

Op de foto op de voorste rij: Linde Kuiper, Tess Zemering. Achterste rij: Bo Dopma, Marilynn Raat, Denise Raat, Yuan Post, Vera Bijsterveld

Reacties