Noordpool UFC legt Zeester over de knie

UITHUIZEN – Noordpool UFC heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Zeester winnend afgesloten. De overwinning was over negentig minuten wel verdiend. Na tien minuten stond het al 2-0, maar hoe was het gelopen als scheidsrechter Cleveringa al na 40 seconden de Zoutkampers een strafschop had toegekend?

En het had gekund, misschien wel gemoeten. Het was Chris Noordhof die zomaar vrije doortocht kreeg en op een paar meter van het doel door Johan Kluin met twee handen hardhandig weggeduwd werd toen hij wilde uithalen. Noordhof ging niet tegen de grond, maar had een strafschop moeten krijgen. In de tegenaanval was het Mart Hovenkamp die zijn schot via de deklat over zag gaan. Twee minuten later was het weer Zeester dat een kans kreeg. Vince van der Veen kopte echter uit een goed genomen vrije bal van Robin Schulz naast. Nog binnen vijf minuten was het dan de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Keith Makin werd in het strafschopgebied aangespeeld, kreeg alle tijd om aan te leggen en haalde genadeloos uit, 1-0. In de tiende minuut combineerde Noordpool er naar harte lust op los, alleen was doelman Daniel Veenstra die met een geweldige safe een doelpunt voorkwam. Een hoekschop restte voor de thuisploeg. De bal werd door Mark Bos voorgebracht en het was de geheel vrijstaande Johan Kluin die ineens raak schoot, 2-0. Een prachtig begin voor het team van trainer Willem Kluin, dat vorige week nog met 14-1 was afgedroogd bij titelkandidaat VVK.

Zoutkamper Robin Schulz (6) in duel met Mart Hovenkamp van Noordpool UFC

De Zoutkampers leken niet van slag en probeerden zich in de wedstrijd te spelen, wat ook lukte. Het was dan ook niet raar dat de aansluitingstreffer viel. Een slimme, snelle ingooi van Zeester-captain Danny Beerda bereikte Jordi Knol, die direct Vince van der Veen in de ’16’ wist te bereiken. De goalgetter van de Zoutkampers kapte vervolgens Jos Klip uit en schoot met zijn verwoestende linker raak, 2-1.

Drie minuten later kreeg diezelfde Van der Veen een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar waar hij het net vanuit een vrije bal nogal eens weet te vinden, ging de bal nu over.

In de 40ste minuut kreeg Van der Veen een nog grotere kans. Drie Uithuizer verdedigers grepen niet in toen de bal op zo’n 8 meter van het doel tussen hen in viel, waarop de Zoutkamper de bal oppikte en uithaalde. Het was echter de attente Noordpool-goalie Swen Johannes die met risico voor eigen leven de bal wist te keren. De laatste kans in de eerste helft was dan nog voor Noordpool UFC. De sluwe Mark Bos zette met een slimme steekpass Keith Makin vrij voor doelman Daniel Veenstra, maar de slappe inzet van de Uithuizer verdween tegen het lichaam van de Zoutkamper sluitpost. Zo werd er met 2-1 gerust.

Zo vermakelijk als de eerste helft was, zo vervelend was het na het wisselen van speelhelft. Zeester ging voetballend op zoek naar de gelijkmaker en had pech toen een indraaiende corner van Danny Beerda tegen de lat belandde. Na een uur spelen moest Zeester-trainer Marinus Siekman zijn aanvoerder met een polsblessure naar de kant halen, waarna het structuur in het spel van de Zoutkampers verdween. Ruben Postma probeerde het daarom in de 66ste minuut maar eens van afstand, alleen werd zijn van richting veranderd schot fantastisch uit het doel gewerkt door Swen Johannes. De Noordpool-doelman speelde een puike partij, net als het ervaren centrale duo Jos Klip en Johan Kluin.

Er was geen doorkomen aan voor de Zoutkampers

Het slotakkoord was voor de gastheren. In de 71ste minuut had Mark Bos de wedstrijd vroegtijdig kunnen. Op aangeven van Angelo Sitaram schoot de aanvaller in vrije positie hoog over. Met nog een kwartier te spelen kwam dan alsnog de verlossende derde treffer.

Mark Bos ligt op de grond, Stevenson Stoepker (r) is zich van geen kwaad bewust

Mark Bos werd in het strafschopgebied onderuit getrokken door Stevenson Stoepker, die net daarvoor was ingevallen. Vanaf de stip was het Keith Makin die doelman Veenstra kansloos liet en de eindstand bepaalde, 3-1./AT