Turning Winsum grossiert in medailles

Foto: Turning Winsum

UITHUIZEN – Zaterdag 15 februari trok Turning Winsum met 25 turnsters naar sporthal De Mencke om deel te nemen aan regionale turnwedstrijden. Dat de meisjes er klaar voor waren, hebben ze laten zien. Geweldig presteren leverde de Winsumer turnvereniging maar liefst 22 medailles op.

De jongste meisjes, Norah (Instap D3), Tara en Sibylla (Pupil 1 D3), Iris, Tessa, Leanne en Lynn (Instap D2) beten het spits af in de eerste wedstrijd.  Boven verwachting eindigden Iris, Leanne en Tessa op plaats 1, 2 en 3. Helaas voor Lynn waren er maar 3 prijzen te verdelen in deze categorie van 13 meisjes. Lynn eindigde met een hele kleine achterstand op de 4e plaats. Ook Sibylla en Tara namen in hun categorie de gouden en zilveren medaille mee naar Winsum en wist Norah een keurige 3e prijs te behalen.

De 2e wedstrijd was het moment voor Lotte, Margje en Yasmijn (Pupil 2 D3), Nicole (Pupil 1 D2, Eliza (Pupil 2 D1), Iris en Esmee (Pupil 2 D1), Marit, Marit en Sarith (Jeugd 2 Suppl. G) en Angelina (Junior Suppl. G).  Ook hier prima prestatie, resulterend in een gouden podium plaats (Marit W.), 4 zilveren (Lotte, Nicole, Eliza, Esmee) en 4 bronzen plaatsen (Iris, Margje, Marit G. en Angelina). Sarith eindigde op de meest teleurstellende plaats, de 4e. Yasmijn eindigde als 6e.

De derde wedstrijd was het de beurt aan de keuze-dames, Junioren en Senioren. Nathalie (Suppl. H) eindigde op de 2e plaats, Danielle en Sarina (Suppl. F) goed voor respectievelijk de 2e en 3e plaats, Lieke (Suppl. E) behaalde een prachtige gouden medaille, evenals Kitty (Suppl. D).

Prima prestaties en een enorme opsteker voor de meisjes, die hard werken beloond zien.

Op 29 februari turnen de jongste turnsters hun volgende wedstrijd in Middelstum, 14 maart de 3e divisie turnsters in Uithuizen en 21 maart de keuze oefenstof-turnsters in Leek.

Verslag: Vera Oosterhuis

Reacties