Turnsters VIOS naar halve finale NK

Foto: VIOS

WARFFUM – Op zaterdag 8 februari turnden Bo Dopma, Yuan Post, Tess Zemering en Marilynn Raat onder leiding van trainster Sandra Bosman en assistent trainster Emma Reinders hun tweede plaatsingswedstrijd in de sporthal van Sportpark ’t Grootveld in Dalen. De Warffumer turnvereniging presteerde goed en plaatste zich met twee meiden voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap. 

Bo Dopma en Yuan Post kwamen uit in de categorie Junior, supplement D. Het tweetal begon op de vloer. Post turnde hier tot nu toe haar beste vloeroefening van het seizoen en scoorde 10.250. Dopma turnde een oefening met hier en daar nog een klein foutje, maar met een score van 11.350 kon zij tevreden zijn. Op sprong scoorde Post voor haar half in – half uit 10.750. Dopma sprong 2 verschillende sprongen wat haar 11.650 opleverde. Op de brug mist Post een aantal belangrijke eisen, ook had zij nog een blaar op haar hand waardoor het allemaal niet wou lukken. De score werd 2.000. Dopma miste de opzwaai in haar oefening, haar score kwam met een redelijke oefening tot 9.550. Het laatste toestel was de balk. Dopma begon met haar gymnastische serie kattesprong – wisselspagaatsprong, waarmee  ze heel hard en vervelend ten val kwam. Dopma wist dat er een ticket voor de halve finale op het spel stond en besloot om door te gaan. Ze maakt haar oefening zeer strak en zonder wiebels af. Ze kreeg vanaf de tribune, jury, andere turnsters een trainsters een overweldigend applaus. Haar score was 10.050. Post turnde op de balk een keurige oefening. Helaas kwam ze wel ten val met de radslag, maar boogje achterover lukte. Ze scoorde 9.800. Dopma eindigde op de zesde plaats en Post werd drieëntwintigste. Dopma heeft zich met deze plek geplaatst voor de halve finale.

Tess Zemering kwam uit in de categorie pupil 1 N3. Ze begon op rek, waar het helaas allemaal niet goed wou lukken, score 9.867. Op de balk waren er zenuwen en werd ze streng beoordeeld. Een element werd niet geteld waardoor de score niet hoger kwam dan 8.867. Op de vloer turnde Zemering een mooie strakke oefening wat haar 12.600 opleverde. Als laatste sprong Zemering over de pegasus een geweldige handstandoverslag en een mooie streksalto tot stand. Score 13.375.  Zemering eindigde op de tiende plaats.

Marilynn Raat kwam uit in de categorie Jeugd 2, supplement E. Zij begon heel strek op sprong, waar ze 2 verschillende sprongen liet zien. Ze scoorde 12.100. Op de brug het beste toestel van Raat turnde ook heel strek naar 10.750. Op de balk moest Raat genoegen nemen met een val, maar verder een keurige oefening wat 10.750 opleverde. Het laatste toestel was de vloer waar tijdens het inturnen echt alles verkeerd ging, ging de wedstrijdoefening perfect. Een mooie score pakte ze 11.200. Raat mocht het podium beklimmen en het zilver mee naar huis nemen. Hiermee heeft ook Raat zich geplaatst voor de halve finale.

Bo Dopma en Marilynn Raat zullen op 4 april hun halve finale Nederlandse Kampioenschappen turnen in Zierikzee.

Verslag: Sandra Bosman

Reacties