Winkhem simpel naar winst

Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – De mannen van Winkhem speelden in de veertiende speelronde van dit seizoen tegen DOVO uit Doezum. De gasten waren op papier de underdog en dat maakten de rood zwarten ook waar. Wie op deze wedstrijd een gokje op save had gewaagd, had de winst aan Winkhem gegeven en de mannen uit het Westerkwartier een punt gegund voor de moeite. Zo gebeurde, 3-1 voor Winkhem.

Voor de Winsumer mannen is de doelstelling lijfsbehoud al een tijd geleden behaald en lijkt de bijstelling van dit doel, meedoen in de top drie, ook prima te lukken. Wonsdagavond kon Winkhem meteen doen waar het het beste in is en dat is met eenvoudig maar effectief spel de tegenstander onder druk zetten. DOVO had daar de grootste moeite mee en in het eerste deel van de wedstrijd hadden de gasten, hoewel verbaal sterk gestart, geen passend antwoord. Winkhem stond in korte tijd riant voor, 25-11 , 25-18.

Dat betekende dat DOVO een risico moest nemen en Winkhem mentaal bij de les moest blijven en zich niet in slaap moest laten sussen. Wat men al voorzichtig aan zag komen gebeurde wel. DOVO stond lange tijd voor in set drie. Maar Winkhem wist bij 20-21 het initiatief over te nemen. In de laatste set vond Winkhem het wel best en probeerde DOVO er alles aan te doen toch een puntje te sprokkelen. Winkhem liet net even meer dan anders een bal lopen en dat was genoeg voor de rood zwarten om tot een puntje te komen. De afsluitende sets werden, 25-23 , 20-25.

Partijen tegen middenmoters zoals DOVO dienen gewonnen te worden en er komen in maart en april de partijen tegen directe concurrent Bedum en tegen de huidige nummer één Zuidhorn aan. Winkhem gaat voor het zover is nog eerst Sivoc uit Siddeburen van repliek dienen. Dit gebeurd op woensdag 4 maart in een thuiswedstrijd, 21:00 uur in de Ripperdahal.

Verslag: Jaap Bouwman

Reacties