vv Winsum uitgebekerd

De niet zichtbare Mehran Ali Pour Asli scoort de 5-2

STEENWIJK – vv Winsum ligt uit de beker. Een dramatische eerste helft van Winsumer zijde zorgde ervoor dat ‘d Olde Veste ’54 met 4-0 de rust inging en dat de tweede helft eigenlijk slechts nog een formaliteit was.

Al na 4 minuten spelen lag de eerste Steenwijker treffer – na slap ingrijpen in de Winsumer verdediging – al achter doelman German Bouwman, 1-0. Daan Postema was de doelpuntmaker voor de geel-blauwen. In de 21ste minuut werd de score verdubbeld. Een slechte vrije bal van Jose Bello werd door de Steenwijkers op eigen helft opgepikt en in drie balcontacten was het 2-0. Davy Kuurman was de doelpuntmaker. ‘d Olde Veste rook bloed en sloeg een minuut later via Jeffrey Dijkstra alweer toe, nadat een breedtepass van Marcel Pannekoek was onderschept, 3-0. De gifbeker leek nog niet leeg, want 10 minuten voor rust mocht Julian Zwoferink uit een vrije bal ongehinderd raak koppen, 4-0.

Trainer Bert Vos wisselde in de rust, hij bracht Rick Schaaphok en Sven Rosevink voor Wouter Bloem en Roy Streppel. Direct na het wisselen van speelhelft moest aanvoerder Marcel Pannekoek het veld geblesseerd verlaten, Steffen Vader was z’n vervanger. Met wat omzettingen ging het toch beter en het duurde nog geen 10 minuten alvorens Kay Bootsma – op aangeven van David Albert Villalta – de 4-1 tegen de touwen kopte.

Hierna kreeg vv Winsum nog een paar mogelijkheden uit hoekschoppen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het duurde tot de 85ste minuut dat er weer werd gescoord. Een verre doeltrap van Winsum-goalie German Bouwman werd met het hoofd verlengd door Rick Schaaphok en waar twee Steenwijker verdedigers mistastten, was het Sven Rosevink, die z’n goaltje kon meepikken en de stand enigszins wat draaglijker maakte, 4-2.

In de laatste 6 minuten + extra tijd kon Winsum geen potten meer breken en was het slotakkoord voor de thuisploeg. Mehran Ali Pour Asli zette uiteindelijk de 5-2 eindstand op het scorebord.

Zo eindigde voor de Winsumers – vorig jaar nog halve finalist – het bekeravontuur in 2019/2020 in de 1/8 finales.

De beheerder van de twitter-account van Winsum1: “Al met al zeer teleurstellende middag in Steenwijk. Uit de beker. Blik op 3e periode”. Trainer Bert Vos zal er ongetwijfeld net zo over denken.